ΔΑΣΑΚΙ ΑΧΝΑΣ: Διαρροή λυμάτων από δεξαμενές – Προειδοποιεί για περιβαλλοντικές συνέπειες ο Κοινοτάρχης

Για επιπτώσεις στις καλλιέργειες, στον υδροφόρο ορίζοντα και στο περιβάλλον προειδοποιεί ο Κοινοτάρχης

Screenshot 20 exclusive

Για επιπτώσεις στις καλλιέργειες, στον υδροφόρο ορίζοντα και στο περιβάλλον προειδοποιεί ο Κοινοτάρχης Άχνας Νίκος Βάσιλας, μετά τη διαρροή λυμάτων από δεξαμενές κτηνοτρόφων στο φράγμα της κοινότητας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βάσιλας ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής, καθώς έσπασαν μεγάλες δεξαμενές σε περιοχή που γειτνιάζει με το φράγμα, εκφράζοντας την ελπίδα να μην επηρεαστεί η πτηνοπανίδα.

«Θα υπάρξουν απώλειες» εκτίμησε, λέγοντας πως στην περιοχή φυτεύτηκαν πεύκα το 2007, ενώ υπάρχουν και πορτοκαλιές. «Από τα λύματα φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί καλλιέργειες πατατών, σιτηρά» συμπλήρωσε.

Έκανε λόγο για περιβαλλοντική «καταστροφή» και ζήτησε από τους αρμόδιους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ερωτηθείς αν έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια Τμήματα Περιβάλλοντος και Αλιείας είπε ότι δεν επικοινώνησε με κάποιον υπεύθυνο και αναφέρθηκε σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν που «δεν ανταποκρίνονται».

Ο κ. Βάσιλας είπε πως πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά βιολογικοί σταθμοί διαφορετικά «η Κύπρος καταστρέφεται». Αναφέρθηκε στον αριθμό των κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή, λέγοντας ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία που θέτει περιορισμό στον αριθμό των ζώων. Είπε ότι ζήτησε με επιστολή του από το Τμήμα Περιβάλλοντος να κάνει μελέτη «αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έγινε».

Πηγή: ΚΥΠΕ