Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη 50χρονου – Αποκαλύφθηκε σπείρα ναρκωτικών με δράση σε όλη την Κύπρο

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη 50χρονου στο Δασάκι Άχνας – Αποκαλύφθηκε σπείρα ναρκωτικών με δράση σε όλη την Κύπρο

A8A64198 32BD 4E3A A086 26772DB1C8DF

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη 50χρονου στο Δασάκι της Άχνας, ο οποίος φέρεται να συνδέθηκε και με υπόθεση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών τον περασμένο Μάρτιο στη Λάρνακα.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη χθες από την ΥΚΑΝ και 26χρονος από τη Λάρνακα, ενώ τον Μάρτιο είχε συλληφθεί 37χρονος, ο οποίος είναι υπόδικος.

Οι τρεις φέρονται ως μέλη καλά οργανωμένου κυκλώματος, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε ολόκληρη την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews τόσο ο 50χρονος όσο και ο 26χρονος συνδέθηκαν επιστημονικά με υπόθεση που αποκαλύφθηκε στις 25 περασμένου Μαρτίου όταν στο σπίτι 37χρονου από τη Λάρνακα, εντοπίστηκαν 2,5 kg μαριχουάνας, χασίς βάρους 1kg κιλού και 777 γραμμαρίων και ίχνη κοκαΐνης.

Τότε είχε συλληφθεί μόνο ο 37χρονος εναντίον του οποίου καταχωρίστηκε υπόθεση που εκδικάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου. Λόγω του ό,τι ο 50χρονος διαμένει στο Δασάκι Άχνας, η ΥΚΑΝ ενημέρωσε τις Βρετανικές Βάσεις που έκαναν το απόγευμα της Τρίτης έφοδο στο σπίτι του. Σε αυτό εντοπίστηκε μισό κιλό μαριχουάνας, συλλογή αρχαιοτήτων και πέραν των €120,000, που πιστεύεται πως προήλθαν από διακίνηση ναρκωτικών.

Στο σπίτι του 50χρονου εντοπίστηκε και πολύ μεγάλος αριθμός τεκμηρίων, όπως επιθετικά όργανα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Βρετανικών Βάσεων. Για τις αρχαιότητες ενημερώθηκε το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Παράλληλα με την επιχείρηση των Βάσεων, η ΥΚΑΝ Λάρνακας προχώρησε στη σύλληψη του 26χρονου, ο οποίος απασχόλησε ξανά την υπηρεσία.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε την εξαήμερη κράτησή του. Ο 50χρονος, εν τω μεταξύ, οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων που διέταξε την κράτησή του μέχρι την Παρασκευή. Η ΥΚΑΝ συνεργάζεται με τις Αρχές των ΒΒ για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: Philenews