Αδιαπραγμάτευτη η μεταστέγαση των κυβερνητικών τμημάτων στην επ. Αμμοχώστου λέει η ΤΕΒΕΑ

α 2 exclusive, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, ΤΕΒΕΑ

Μη διαπραγματεύσιμη είναι η μεταφορά των κρατικών υπηρεσιών στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου αναφέρει η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου.

Σε δελτίο Τύπου της Εταιρείας αναφέρεται ότι «μετά λύπης παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες για ακόμη μία φορά την επαρχία Αμμοχώστου να βρίσκεται στο στόχαστρο όσον αφορά στο θέμα της μεταστέγασης των κρατικών υπηρεσιών από τη Λάρνακα στην επαρχία Αμμοχώστου».

Προστίθεται ότι «σε χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής λέχθηκαν και ειπώθηκαν πολλά για την επιλογή του κτηρίου στο οποίο η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μεταστεγάσει το Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Αμμοχώστου και το Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου με διαδικασίες οι οποίες ξεκίνησαν από το 2014».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «η επιλογή του υφιστάμενου κτηρίου έγινε στα πλαίσια των αποφάσεων της κυβέρνησης, για ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος της επαρχίας Αμμοχώστου για στέγαση των κρατικών υπηρεσιών στην οικεία επαρχία τους. Μάλιστα, η εξοικονόμηση που θα αποκομίσει το κράτος από την επιλογή του συγκεκριμένου κτηρίου, μέσω της μείωσης του ενοικίου που συμφωνήθηκε με τον ιδιοκτήτη, αλλά και σε σχέση με το υφιστάμενο κτήριο στη Λάρνακα, θα ανέλθει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε εννιά χρόνια».

Θεωρούμε, συνεχίζει η ΤΕΒΕΑ «άδικες τις χθεσινές ατεκμηρίωτες καταγγελίες που έγιναν από τον πρώην Βοηθό Επάρχου Αμμοχώστου και μερίδα βουλευτών όπου φωτογραφίζουν συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο απέδειξε μέχρι στιγμής την εντιμότητα και την εργατικότητα καθώς και τον ζήλο του με τον οποίο εργάζεται για την πρόοδο της επαρχίας Αμμοχώστου. Κανένας δεν μπορεί να επικρίνει άτομα τα οποία ευεργετούν την επαρχία Αμμοχώστου αλλά και ολόκληρη τη χώρα μας, προωθώντας μάλιστα σημαντικά έργα τα οποία έχουν τροχιοδρομηθεί, όπως οι μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, η ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου Λιοπετρίου αλλά και η προώθηση της ανάπλασης της λεωφόρου 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι».

Προσθέτει ακόμα ότι «το θέμα της μεταστέγασης του Κτηματολογίου και της Πολεοδομίας από τη Λάρνακα στην ελεύθερη Αμμόχωστο αλλά και η μεταστέγαση όλων των κυβερνητικών τμημάτων στην οικεία επαρχία τους θεωρούνται ανάγκη μη διαπραγματεύσιμη η οποία έπρεπε να ικανοποιηθεί προ πολλού. Η ζώσα επαρχία Αμμοχώστου επιδιώκει, διεκδικεί και ζητεί το αυτονόητο, όλα τα κυβερνητικά τμήματα της επαρχίας Αμμοχώστου να στεγαστούν εκεί όπου ανήκουν και θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της επαρχίας τους».

Στο δελτίο Τύπου της ΤΕΒΕΑ αναφέρεται επίσης ότι «η επαρχία Αμμοχώστου δηλώνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτεί αυτούς οι οποίοι με τόσο ζήλο υποσκάπτουν την επαρχιακή της υπόσταση και κατ’ επέκταση την οικονομική της βιωσιμότητα».

Famagusta.News / ΚΥΠΕ