ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Χειροπέδες σε τρεις για τη νέα παράνομη είσοδο μεταναστών (ΕΙΚΟΝΕΣ)

408 μετανάστες από τη Συρία εισήλθαν στην επ. Αμμοχώστου το τελευταίο 48ωρο - Στο απροχώρητο η Κυβέρνηση με τις μαζικές εισροές Σύρων στο νησί

photo 4 exclusive, Άφιξη μεταναστών, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

136 Σύροι εισήλθαν παράνομα δια θαλάσσης τη Δευτέρα και άλλοι 272 την Κυριακή σημαίνοντας συναγερμό τόσο για τις γιγαντιαίες επιχειρήσεις διάσωσης που στήθηκαν από τις κρατικές υπηρεσίες όσο και για την κατάσταση που επικρατεί με τις μαζικές και ασταμάτητες ροές που εισέρχονται στο νησί μας, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε καθημερινή ρουτίνα. Μάλιστα όλες οι διαδρομές ξεκινούν από τον Λίβανο, που θεωρείται ως ασφαλής χώρα και σύμφωνα με την Κυβέρνηση, δεν δικαιολογεί την προσπάθεια εισόδου των Σύρων υπό το καθεστώς του πρόσφυγα.

72FF473A 2099 48EC AE6C CC04D79766D6 exclusive, Άφιξη μεταναστών, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στις τρεις βάρκες που κατέφθασαν το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκονταν 136 Σύροι και άλλοι 272 σε πεντε βάρκες την Κυριακή, στην συντριπτική πλειονότητά τους άνδρες.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη βάρκα επέβαιναν 18 άτομα, στην δεύτερη 21 και στην τρίτη βάρκα 97.

photo 3 exclusive, Άφιξη μεταναστών, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 3 άτομα ηλικίας 17, 22 και 36 ετών ως φερόμενοι διακινητές.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας παραμένουν σε πλήρη συναγερμό καθώς τις τελευταίες ώρες η Κύπρος δέχεται μαζικές ροές μεταναστών. Όλοι μετανάστες μεταφέρονται για φιλοξενία στο Πουρνάρα.

Eπιπρόσθετα το μεταναστευτικό το πρωί της Τρίτης αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο έκτακτης σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Famagusta.News