ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Έκθεση «Κύπρος: Το χτες και το σήμερα» στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» (ΦΩΤΟ)

Η Ομαδική έκθεση «Κύπρος: Το χτες και το σήμερα» φιλοξενείται στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα στο πλαίσιο του 17ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Main Image x2 7 exclusive

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 17ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας φιλοξενείται από τις 08-15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» η Ομαδική έκθεση «Κύπρος : Το χτες και το σήμερα».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιχνέχνες Βασίλης Μίτας, ζωγράφος, η πρώην Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ο πρώην Διευθυντής τράπεζας κ. Νίκος Χατζηνικολάου και η γιατρός Αφροδίτη Νικολάου με 21 έργα, τα οποία έχουν ως κοινό στοιχείο την απεικόνιση της πραγματικότητας μέσα από τα μάτια της ψυχής του κάθε καλλιτέχνη. Οι τέσσερις καλλιτέχνες επιδιώκουν μέσα από τα έργα τους να ερευνούν, να αναζητούν και να αναδομούν, με τα χρώματα της ψυχής και με αστείρευτο ρομαντικό ρεαλισμό την Κύπρο του χτες και του σήμερα, αντιστεκόμενοι μέσω της τέχνης σε όλα όσα συμβαίνουν σε μια εποχής έντονης αξιακής κρίσης και έλλειψης ισορροπίας.

Την έκθεση επισκέφθηκαν το Σάββατο 08 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου. Ο κ. Κόκκινος εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των έργων των καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στην έκθεση εξέφρασε παράλληλα το θαυμασμό του προς τους καλλιτέχνες, οι οποίοι εξακολουθούν να δημιουργούν σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα και οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να δουν το έργο που παράγεται κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες που συμβαίνουν στον κόσμο και στον μικρόκοσμό μας.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι μία πολύ σημαντική έκθεση αξιόλογων Κυπρίων Καλλιτεχνών φιλοξενείται στο Μουσείο «Θάλασσα» στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 17ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ και συγχάρηκε τους καλλιτέχνες για τα πολύ σπουδαία έργα που παρουσιάζουν στην έκθεση.

Εκ μέρους των καλλιτεχνών μίλησε η κυρία Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η οποία ανέφερε ότι η ομάδα δημιουργεί έργα που αντέχουν στον χρόνο σμιλευμένα με αισθητική καλλιέργεια, προσεγγίζοντας την κυπριακή πραγματικότητα με τάσεις φυγής από κάθε ασχήμια που μας πνίγει. Πρόσθεσε επίσης ότι την ομάδα συγκινεί το Ωραίο, το Αγνό, το Αληθινό, το τοπίο, το φως ο άνθρωπος, τα λουλούδια, οι παραδόσεις, οι διαχρονικές μας αξίες όπως διασώθηκαν δια μέσω των αιώνων με το πείσμα ενός λαού που ξέρει να παλεύει κόντρα στους ανέμους . Τέλος, όπως είπαν όλοι οι καλλιτέχνες μεταφέρουν μέσα από τον καμβά αυθεντικά, γνήσια και αληθινά όσα βλέπουν τα μάτια της ψυχής τους για την ‘’Κύπρο του χτες και του σήμερα’’ που πάντα έχουν στην καρδιά τους.

1 7 exclusive

2 2 exclusive

3 2 exclusive

4 2 exclusive