ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ-ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Η μάχη της ξαπλώστρας – Οι «κρατήσεις» κι οι πετσέτες

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ-ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Η μάχη της ξαπλώστρας - Οι «κρατήσεις» κι οι πετσέτες

Untitled design 23 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Παραλίες, Πρωταράς

Είδος προς… εξαφάνιση είναι μετά από συγκεκριμένη ώρα οι ξαπλώστρες στις παραλίες του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, περιοχές στις οποίες σπεύδουν κατά χιλιάδες οι πολίτες τα Σαββατοκύριακα.

Αρκετοί πολίτες λοιπόν διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν διαθέσιμες ξαπλώστρες στις παραλίες λόγω του ότι κάποιοι αφήνουν τις πετσέτες τους από πολύ νωρίς το πρωί (γύρω στις 5-6) και επιστρέφουν αργότερα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξαπλώστρα σχεδόν ούτε για δείγμα από τις 9 το πρωί αφού οι πλείστες ξαπλώστρες είναι κρατημένες με πετσέτες.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Δήμο Παραλιμνίου για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Γιώργος Οικονόμου εκ μέρους του Δήμου, εξήγησε ότι ο υπάλληλος που εργάζεται στην παραλία, πιάνει δουλεία στις 8 το πρωί. Αν μέχρι τις 10 δεν εμφανιστούν τα άτομα που άφησαν τις πετσέτες, τότε τις μετακινεί.

Επιπλέον τόνισε ότι παλαιότερα ο Δήμος με συνεργείο, μάζευε στις 7 το πρωί τις πετσέτες που άφηναν πολίτες στις ξαπλώστρες. Ωστόσο σημείωσε ότι και αυτή η πρακτική προκαλούσε πρόβλημα αφού μετά πολίτες έχαναν τις πετσέτες τους.

Ο κ.Οικονόμου συμπλήρωσε ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο αφού στόχος είναι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Στο SigmaLive μίλησε και ο Επιθεωρητής Παραλιών της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Πατέρας ο οποίος τόνισε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται κυρίως από διαμένοντες σε ξενοδοχεία.

Ο κ.Πατέρας διευκρίνισε ότι τουρίστες αφήνουν τις πετσέτες τους στις ξαπλώστρες, πληρώνουν το άτομο που εργάζεται στην παραλία και μετά πηγαίνουν για πρωινό στο ξενοδοχείο για να επιστρέψουν αργότερα στην παραλία.

Καταληκτικά ο κ.Πατέρας τόνισε ότι λόγω του ότι οι ξαπλώστρες είναι πληρωμένες δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: Sigmalive