Αιμοκαθαρόμενοι Αμμοχώστου: Σε επ’ αόριστον απεργία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Με νέα διαμαρτυρία προειδοποιούν οι Αιμοκαθαρόμενοι της Επαρχίας Αμμοχώστου

viber image 2020 12 02 09 59 47 1 exclusive, ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΟΜΕΝΟΙ, Μονάδα αιμοκάθαρσης

Σε επ’ αόριστον απεργία προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν οι αιμοκαθαρόμενοι της Επαρχίας Αμμοχώστου στις 12 Μαϊου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο των αιμοκαθαρόμενων αμμοχώστου, Γιώργο Κέζο έχει αποσταλεί στον ΟΚΥΠΥ.

Στην επιστολή, ο κύριος Κέζος εκφράζει την ανησυχία του για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων των αιμοκαθαρόμενων, τα οποία είναι όπως αναφέρει η επιτακτική ανάγκη για πρόσληψη δεύτερου νεφρολόγου ώστε να υπάρχει και τα βράδια γιατρλος ον κολλ στη μονάδα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, η αγορά νέων μηχανημάτων για να γίνονται καλύτερες θεραπείες και η επέκταση της μονάδας γιατί όπως αναφέρει δεν μπορούν πλέον στον υφιστάμενο χώρο να εξυπηρετηθούν άλλοι ασθενείες.

Επίσης , στην επιστολή ο Πρόεδρος των αιμοκαθαρόμενων της Επαρχίας Αμμοχώστου εκφράζει και τον φόβο του ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της υφιστάμενου γιατρού, υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσει και η μονάδα αιμοκάθαρσης να κλείσει.

Αυτούσια η επιστολή:

Μετά λύπης μου θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία και έντονη αγωνιά μου για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων των αιμοκαθαρόμενων.

Η μονάδα Αιμοκάθαρσης εργάζεται μόνο με ένα γιατρό μόνο τις καθημερινές μέχρι τις 3.00 το απόγευμα. Τις υπόλοιπες μέρες, Σαββατοκύριακα και αργίες καλύπτει on call ο επί καθήκοντη γιατρός της Αιμοκάθαρσης Γ.Ν. Λάρνακας. Αν σε περίπτωση που τύχει επείγον περιστατικό χρειάζονται 45 λεπτά για να φτάσει ο ασθενής και να αξιολογηθεί από γιατρό μπορεί να μην προλάβει και να πεθάνει στη διαδρομή.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθεί δεύτερος νεφρολόγος ώστε να υπάρχει και τα βράδια on call νεφρολόγος στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης Γ. Ν . Αμμοχώστου.

Επίσης ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται ραγδαία και πρέπει να γίνονται αιμοκαθάρσεις μέχρι το πρωί (24h) για να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς της επαρχίας Αμμοχώστου στο νοσοκομείο μας.

Τα υφιστάμενα μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι πολλών χρόνων και χρειάζονται να αγοραστούν καινούργια για να γίνονται καλύτερα οι θεραπείες.

Τέλος η επέκταση αυτής της Μονάδας Αιμοκάθαρσης (10 μηχανές μονό) είναι μεγάλη ανάγκη γιατί δεν μπορούν πλέον σ΄ αυτό το υφιστάμενο χώρο να εξυπηρετηθούν άλλοι ασθενείς.

Στις 12 Μάιου οι αιμοκαθαρόμενοι Αμμοχώσιου κατέρχονται σε απεργία επ΄ αόριστο αν δεν ικανοποιηθούν τα πιο πάνω αιτήματα τούς. Η γιατρός αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της υπάρχει πιθανότητα να φύγει και η Μονάδα Αιμοκάθαρσης θα κλείσει.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κέζος

Πρόεδρος Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου

Famagusta.News