Άλλη μια εισαγωγή στο Νοσοκομείο Αναφοράς-«Φόβοι ότι θα γεμίσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια αυξητική τάση στις εισαγωγές των ασθενών στο Νοσοκομείο»

ujd mikzzoi Coronavirus, Νοσοκομείο Αναφοράς

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η Αμαλία Χατζηγιάννη, Ιατρική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αναφέρθηκε στα νέα περιστατικά κορωνοϊού αλλά και για την υπο-στελέχωση του Νοσοκομείο για ενίσχυση εν μέσω πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα είπε πως:

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια αυξητική τάση στις εισαγωγές των ασθενών στο Νοσοκομείο, σήμερα νοσηλεύονται 33 ασθενείς και αναμένεται ακόμη μια εισαγωγή. Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς γιατί γίνονται εισαγωγές αλλά παράλληλα και εξιτήρια».

Παράλληλα, συμπλήρωσε, «Όλη αυτή η αυξητική τάση στην κοινότητα συνεπάγει την αύξηση των εισαγωγών. Είμαστε σε επιφυλακή και προετοιμασμένοι να δεχτούμε το μέγιστο δυνατό, αλλά υπάρχει ο φόβος ότι σε κάποια στιγμή το Νοσοκομείο θα γεμίσει».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι το Νοσοκομείο Αναφοράς ενισχύθηκε με νοσηλευτικό προσωπικό και με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Για το προσωπικό του Νοσοκομείο είπε τα εξής:

«Μετά από 7 μήνες εμπειρίας πλέον είναι πιο δυνατοί να ανταπεξέλθουν. Αυτό που τους χαρακτηρίζει ιδιαίτερα, όχι μόνο τους νοσηλευτές, αλλά όλο το προσωπικό, είναι η αγωνιστικότητα τους και ο ανθρωπισμός τους.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι επειδή δεν υπάρχουν ενδο -νοσοκομειακά κρούσματα και αυτό οφείλεται στις επίμονες προσπάθειες της ομάδας λοιμώξεων όπου εκπαιδεύει καθημερινά το προσωπικό για τον τρόπο προστασίας».

Δείτε το Βίντεο:

Πηγή: Sigmalive