Άλλοι 20 Σύροι μετανάστες εισήλθαν πράνομα στην επ. Αμμοχώστου

Βάρκα με 20 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο - Χειροπέδες σε 24χρονο

WhatsApp Image 2021 05 20 at 14 exclusive, Άφιξη μεταναστών, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
©Famagusta.News

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 24 ετών, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αφορά στην άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 20 προσώπων, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, το μεσημέρι χθες Κυριακή.

Το σκάφος, μήκους 8.5 μέτρων, έγινε αντιληπτό λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή της Αμμοχώστου. Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας που απέπλευσαν με αστυνομική άκατο, εντόπισαν το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν 20 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων 13 άνδρες, δύο γυναίκες, και πέντε παιδιά. Ανάμεσα τους και ο 24χρονος ύποπτος.

Αφού τα μέλη της Αστυνομίας οδήγησαν με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας τα 20 πρόσωπα, ακολούθησαν εξετάσεις από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑ&Μ, για εξακρίβωση των στοιχείων τους. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 24χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο οδηγός του θαλάσσιου σκάφους. Αυτός συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, με δικαστικό ένταλμα, ενώ τα υπόλοιπα 19 πρόσωπα, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας “ΠΟΥΡΝΑΡΑ”.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.