Α. Γαλανός: Ο Οζερσάι μαχαιρώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Γαλανός Αλέξης Γαλανός, Νέα Αμμοχώστου, Συνέντευξη Τύπου

Ως πισώπλατη μαχαιριά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ως ανατίναξη στον αέρα της όποιας ελπίδας για συνεννόηση ανάμεσα στις δυο κοινότητες, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, την ανακοίνωση του λεγόμενου «υπουργού Εξωτερικών», των κατεχομένων κ. Οζερσάι σε σχέση με την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Ο κ. Γαλανός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής εκδήλωσης έξω από το Προεδρικό, δήλωσε ότι «το κύριο μήνυμα είναι ότι θέλουμε το κόσμο μας τον κόσμο της Αμμοχώστου τους πρόσφυγες και τους αδικημένους και τους πονεμένους και όσους θέλουν λύση είναι να βρεθούμε μαζί μας στο Προεδρικό γύρω στις 18:00 για να φωνάξουμε δυνατά ότι θέλουμε να πάμε στα σπίτια μας με βάση τα ψηφίσματα 550 και 789».

Δυστυχώς, η τουρκική πλευρά με τον κ. Οζερσάι, παραβίασαν και εκτροχίασαν την υπόθεση της Αμμοχώστου, σημείωσε.
Ακολούθως, ο κ. Γαλανός, υπενθύμισε τις ευθύνες Οζερσάι και την παρέμβαση που είχε κάνει επί εποχής επί εποχής Μπάιτεν όταν θα δημιουργείτο μια κοινή επιτροπή για την Αμμόχωστο.

Τελικός σκοπός των ενεργειών και των αποφάσεων του κατοχικού καθεστώς είναι ο εποικισμός την Αμμοχώστου, δήλωσε. Για να προσθέσει ότι εισάγει ένα ανύπαρκτο θέμα, αυτό του Evkaf ότι τάχατες, όπως είπε ο κ. Γαλανός, το 70% δεν ανήκει στους νόμιμους κατοίκους αλλά στο Evkaf.

Ο δήμαρχος Αμμοχώστου χαρακτήρισε τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα ως ένα ψυχολογικό πόλεμο κι ως την προώθηση του σχεδίου Β΄ από πλευράς Τουρκίας. «Η ΑΟΖ χρησιμοποιείται για να προωθηθούν τετελεσμένα», σημείωσε..

Παράλληλα, ανέφερε ότι αύριο Παρασκευή (28/6) θα επιδοθεί υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Έφτασε η ώρα για διάβημα στο Σ.Α για εμπλοκή του Γ.Ε να εφαρμόσει τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα 550 και 789», υπογράμμισε ο κ. Γαλανός.

Πρέπει να γίνει διάβημα και στα Η.Ε και στην Ε.Ε., υπογράμμισε ενώ την ίδια ώρα αποκάλυψε ότι ο Δήμος Αμμοχώστου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε διαβήματα σε πρεσβείες, κόμματα αλλά και στην κυρία Σπέχαρ.

Ο κ. Γαλανός, ανέφερε ότι είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και στα πλαίσια της συνεργασίας «θα πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αρχίσουν ξανά συνομιλίες στο Κυπριακό», σημείωσε.

Πρέπει να εξαντλήσουμε τις προσπάθειες να αρχίσουν συνομιλίες για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, τόνισε.
Απευθυνόμενος προς τον κ. Οζερσαι, ο κ. Γαλανός, σημείωσε ότι όλοι υποφέραμε και πριν από το 74 και μετά πρέπει όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τις βεντέτες για μια ειρηνική Κύπρο για το μέλλον των παιδιών μας.
«Αναμένουμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τον οποίο στηρίζουμε να αντιδράσει δυναμικά», υπογράμμισε.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Γαλανός, δήλωσε ότι αναμένουμε από τον κ. Ακιντζί να είναι περισσότερο ξεκάθαρος σε ότι αφορά το θέμα των Βαρωσιών όπως επίσης κι από τους Τ/κ οι οποίοι θέλουν λύση του Κυπριακού.

Βασικό μας μέλημα είναι να επαναφέρουμε το θέμα της Αμμοχώστου, υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Σε ερώτηση για τα όσα ακούγονται από πλευράς κατεχομένων για άνοιγμα της Αμμοχώστου έναντι αναγνώρισης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου ο κ. Γαλανός παρέπεμψε σε παλαιότερη πρόταση του. Επί του συγκεκριμένου, ωστόσο ο κ. Γαλανός έριξε το μπαλάκι των αποφάσεων στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Εν κατακλείδι, ο δήμαρχος Αμμοχώστου, χαρακτήρισε κλειδί για την πορεία του Κυπριακού την Αμμόχωστο απευθύνοντας προσωπική έκκληση για ενότητα των όλων των Ελλήνων και χάραξη κοινής γραμμής.

Πηγή: Sigmalive