Άννα Μαραγκού για Αμμόχωστο: “Τα ψέματα έχουν στοιχίσει την απώλεια μιας πόλης” (ΒΙΝΤΕΟ)

Παύλος Ιακώβου: "Θα μας βρουν μπροστά τους, αν χρειαστεί θα κατέλθουμε στις βουλευτικές ως Βαρωσιώτες" - Σπαραχτικά λόγια Αμμοχωστιανών για βεβήλωση περίκλειστης πόλης από Ερντογάν. Γιάννης Τουμαζής: "Αισθάνομαι φριχτά να βλέπω την πόλη μου να παραδίδεται αμαχητί"

Στιγμιότυπο 2020 11 15 23.05.32 scaled exclusive, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Πρωτοβουλία Αμμοχώστος η Πόλη μας

Σπαραγμός και οδύνη εκφράζεται μέσα από τα λόγια Αμμοχωστιανών οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στο οδόφραγμα Δερύνειας για να διατρανώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην προκλητική φιέστα Ερντογάν – Τατάρ στην περίκλειστη Αμμόχωστο η οποία άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο σε άλλη μία ιταμή πρόκληση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Μιλώντας στην κάμερα του Famagusta.News η ιστορικός, αρχαιολόγος και συγγραφέας Άννα Μαραγκού τόνισε ότι τα ψέματα έχουν στοιχίσει την απώλεια μιας πόλης και ότι η Αμμοχωστοποίηση είναι η πιο αισχρή λέξη που έχει σκεφτεί διαχρονικά η πολιτεία.

Ο Ακαδημαϊκός Γιάννης Τουμαζής δεν μπόρεσε να κρύψει την αγανάκτηση αλλά και τη θλίψη του λέγοντας ότι ο Ερντογάν κάνει το “πικ-νικ” σε ένα κτήμα της οικογένειάς του, και πως δεν μπορεί να βλέπει την πόλη του να παραδίδεται αμαχητί για ακόμη μια φορά. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Δίνουμε τον τελευταίο ασπασμό στην πόλη μας που έχει πάψει πια να είναι φάντασμα, γίνεται βορά στα σχέδια του Ερντογάν και των αναπτύξεών του και οι Αμμοχωστιανοί είναι ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε.”

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας και μέλος της “Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος η Πόλη μας” ανέφερε ότι “μας έκλεψαν 46 χρόνια από τη ζωή μας περιμένοντας”.

Τέλος, ο Παύλος Ιακώβου της “Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος η Πόλη μας” ανέφερε ότι “όλα εδώ πληρώνονται” και ότι “οι Κυβερνώντες θα μας βρουν μπροστά τους και σύντομα θα προσπαθήσουν να κατέλθουν ακόμη και αν χρειαστεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ως Βαρωσιώτες”.

Famagusta.News