Αννίτα για ξενοδοχεία Βαρωσιού: «Άμεση υπόσκαψη της προσπάθειας για επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων”

ΠτΒ: «Τέτοιες έκνομες πράξεις και ενέργειες συνιστούν άμεση υπόσκαψη της προσπάθειας για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και επίλυση του κυπριακού προβλήματος με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο»

annita 0 exclusive, ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας ξενοδοχείων στην Αμμόχωστο μάς προκαλεί ανησυχία και θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας αφυπνίσει όλους, επισημαίνει μέσω ανακοίνωσης της η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Υποδεικνύει δε, πως «τέτοιες έκνομες πράξεις και ενέργειες συνιστούν άμεση υπόσκαψη της προσπάθειας για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και επίλυση του κυπριακού προβλήματος με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο».

Εξηγεί επίσης πως «η παρέλευση του χρόνου χωρίς τη δημιουργία συνθηκών αισιοδοξίας, δυστυχώς δημιουργεί καθημερινά νέα τετελεσμένα, όχι μόνο στο περιουσιακό ζήτημα αλλά και σε άλλες πτυχές του κυπριακού».

«Αυτά καθώς και όλα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα θα πρέπει να συζητηθούν και να συνεκτιμηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο. Έτσι ώστε συντονισμένα να δούμε πώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και πώς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου», συμπληρώνει.

Σημειώνει, δε, πως «έχουμε ζητήσει ήδη δια επιστολής μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Η οποία, κατά την άποψή μας, πρέπει να γίνει το συντομότερο και όχι τον Σεπτέμβρη. Ελπίζουμε ότι αυτή η αναγκαιότητα θα γίνει αντιληπτή».