ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Τούρκοι ύψωσαν φράκτη μπροστά από σπίτια Δερυνειωτών

sddefault Νέα Αμμοχώστου

Ελάχιστα λεπτά πριν τη διάνοιξη οδοφραγμάτων αρκετοί κάτοικοι της Κάτω Δερύνειας αναμένουν στο οδόφραγμα για να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές σε μια προσπάθεια να δουν τα σπίτια τους μετά από 44 χρόνια.

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο προκαλεί η προκλητική ενέργεια της κατοχικής Τουρκίας να υψώσει φράκτη μπροστά από τα σπίτια των «Κατωδερυνειωτών».

Μετά από 44 χρόνια οι κάτοικοι της Κάτω Δερύνειας θα περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές ωστόσο θα βρεθούν έξω από τα σπίτια τους χωρίς να μπορούν να τα δούν!

Αρκετοί κάτοικοι Κάτω Δερύνειας έκαναν λόγο για δώρον άδωρον, καθώς δεν θα μπορέσουν να δουν τα σπίτια τους που τόσο πολύ περίμεναν.

Με μικρο παρατράγουδα στιγματίζεται η σημερινή διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Πριν από λίγο μέλη του ΕΛΑΜ προσέγγισαν το χώρο κι επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό που δηλώνει τη διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο αστυνομικοί της ΚΔ κατέβασαν το πανό σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ένταση.

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, μιλώντας για τη διάνοιξη οδοφραγμάτων που αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι σε Δερύνεια και Λεύκα – Απλίκι.

Ο κ. Καραγιάννης επανέλαβε γι ακόμα μία φορά ότι η διάνοιξη των οδοφραγμάτων σήμερα θα γίνει μετά από πολιτική απόφαση η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή.
«Δεν είναι απόφαση του Δήμου Δερύνειας η διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Πρόκειται για πολιτική απόφαση. Δεν δεχόμαστε ευθύνες, δεν μπορεί κανείς να μας στήσει στον τοίχο γι αυτή την απόφαση»

«O Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής έχει παραγνωριστεί και είναι μια επιζήμια κατάσταση εις βάρος της κυπριακής οικονομίας», δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο του «Σίγμα» προσθέτοντας «Ουσιαστικά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων μετατράπηκε σε αιμοδότη της κατοχής και αυτό που πλήττεται πρώτα είναι ο τουρισμό ειδικά στην περιοχή της Αμμοχώστου».

«Δυστυχώς η σημερινή μέρα θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του τόπου», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, κληθείς να σχολιάσει για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικίου. (Η είδηση θ’ ανανεώνεται με όλες τις αντιδράσεις που προκύπτουν)

Πανό για τα οδοφράγματα στήθηκε και στη γέφυρα της Cyta στη Δασούπολη, μετά την ανάρτηση πανό από μέλη του ΕΛΑΜ στην είσοδο του οδοφράγματος Δερύνειας και Λεύκας – Απλικίου.