Δήμαρχος Αμμοχώστου: Ενημέρωσε τον Πρέσβη του Ισραήλ για τις αποστολές του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Πρέσβης ανέφερε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν κυρίως τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Screenshot 1 8 exclusive, Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δρ. Σιμο Ιωάννου είχε την Παρασκευή, 8  Μαρτίου 2024 συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Oren Anolik μετά από πρωτοβουλία του ιδίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου «κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι δεσμοί φιλίας που διαχρονικά συνδέουν την Κύπρο και του Ισραήλ και εκφράστηκε η κοινή βούληση για ενδυνάμωση του διαλόγου και την στήριξη για το θέμα της Αμμοχώστου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τα διαβήματα που γίνονται για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ αλλά και τις ενέργειες του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πρέσβης ενημερώθηκε επίσης για τις πρόσφατες αποστολές του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από κάλεσμα της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μας κας Roberta Metsola, στις ΗΠΑ για συναντήσεις στο Κογκρέσο, Υπουργείο Εξωτερικών και Ο.Η.Ε αλλά και τις επικείμενες ενέργειας που προτίθεται ο Δήμος Αμμοχώστου να προβεί πριν τη λήξη της παρούσας θητείας του».

Ο Πρέσβης, ανέφερε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν κυρίως τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και υποσχέθηκε στον βαθμό που του αναλογεί να πράξει το μέγιστο που μπορεί ούτως ώστε η Αμμόχωστος να αποτελέσει το κλειδί της λύσης του Κυπριακού.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου απαρτιζόταν από τον Δήμαρχο Δρ. Σιμο Ιωάννου, τον Αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ κ. Χρύσανθο Ζαννέτου, τον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ κ. Γιώργο Χατζηθεοδοσιου και τον εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ κ. Γιώργο Τσίσιο.