Αμμοχωστος

“Στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου”

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2022 συνάντηση αντιπροσωπίας του Δήμου Αμμοχώστου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Σίμο Ιωάννου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κωστάκη Χατζηκακού, Χρύσανθο Ζαννέττου, Νίκο Κάρουλλα και την Δημοτική Γραμματέα κα. Μαριλένα Μανώλη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κ. Collin Stewart.

Η αντιπροσωπία αφού παρέδωσε, επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουντέρες, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τoν κ. Stewart τις εξελίξεις αναφορικά με την Αμμόχωστο και ιδιαίτερα την διάνοιξη της περίκλειστης πόλης όπως επίσης και τον αναμενόμενο ρόλο των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Stewart επανέλαβε την δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα ψηφίσματα που αφορούν την Αμμόχωστο και ενημέρωσε την αντιπροσωπία του Δήμου ότι η υπηρεσία του παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις. Τόνισε εμφαντικά, ότι στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου η οποία σφραγίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και η επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Η επιστροφή και το άνοιγμα της Αμμοχώστου είναι επωφελές για όλη την Κύπρο και όλους τους Κύπριους. Για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Η επιστροφή της περίκλειστης πόλης στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, το άνοιγμα του λιμανιού της πόλης, η ανοικοδόμηση της πόλης θα γίνουν μεγάλα ιστορικά ορόσημα και τομές, στη σύγχρονη πορεία του νησιού μας. Θα γίνουν ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη συνεργασία και συμβίωση των δύο κοινοτήτων.

Τέλος, ειπώθηκε ότι η υπηρεσία του θα βρίσκεται σε επαφή με τον Δήμο Αμμοχώστου σε περίπτωση που υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις για το θέμα της Αμμοχώστου και ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά το θέμα.

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Με τιμές έφθασε το Άγιο Φως (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τιμές έφθασε το Άγιο Φως στην Κύπρο από τα Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Σαββάτου.…

4 Μαΐου, 2024

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό για ελαχιστοποίηση αρνητικών συνεπειών από έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους

Η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, σχετικά…

4 Μαΐου, 2024

Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting

Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν…

4 Μαΐου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Στο τμήμα δύο νεαροί – Επιχείρησαν να θέσουν φωτιά σε ξύλα

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες…

4 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκατοστάρι από τον πάτερ Ηράκλη για άλλη μια χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πάτερ Ηράκλης, για άλλη μια χρονιά, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έστειλε το…

4 Μαΐου, 2024

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024