Έφτασαν το 1 εκατ. οι επισκέπτες στο Βαρώσι-«Λαμπρό αστέρι» για τα κατεχόμενα

«Από δω και πέρα η επιθυμία μας είναι να ανοίξουμε και άλλους δημόσιους χώρους στο Βαρώσι», ανέφερε ο Τατάρ

4E0FF594 21E9 4650 8953 615194820A00 exclusive

Σύμφωνα με τον παράνομο Bayrak (21.04.23 brtk.net), το 1.000.000 έφτασε ο αριθμός των επισκεπτών στην κλειστή πόλη των Βαρωσιού που το κατοχικό καθεστώς άνοιξε για επισκέψεις στις 8 Οκτωβρίου 2020.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, που βρέθηκε στο Βαρώσι για να χαιρετήσει τον εκατομμυριοστό επισκέπτη, δήλωσε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από τότε που ένα κομμάτι της πόλης άνοιξε για επισκέψεις και κάθε μέρα επισκέπτονται την περιοχή πάνω από 2.000 άτομα, κάτι που συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία τόσο των κατεχομένων όσο και της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

«Από δω και πέρα η επιθυμία μας είναι να ανοίξουμε και άλλους δημόσιους χώρους στο Βαρώσι», ανέφερε ο Τατάρ.

Στην ομιλία του ο Τατάρ υποστήριξε ότι η απόφαση του ανοίγματος του Βαρωσιού έχει πολλές θετικές όψεις και ότι είναι ευτυχής που υπέγραψε αυτή την απόφαση, ενώ ευχαρίστησε και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν για την υποστήριξη που του παρείχε.

Ισχυρίστηκε, επίσης ότι η κλειστή πόλη του Βαρωσιού προσδίδει μεγάλη αξία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και ότι με την κατασκευή μονάδων κοινωνικής στέγασης το ενδιαφέρον για την περιοχή θα αυξηθεί και θα καταστεί «λαμπρό αστέρι» για τα κατεχόμενα.

Πηγή: sigmalive