Εντάθηκαν οι “ετοιμασίες” στην περίκλειστη Αμμόχωστο για την έλευση Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Αμμοχώστου - Ειδική άδεια αναμένει ο Δήμος Αμμοχώστου για να συνεδριάσει η ολομέλεια και να εγκρίνει ψήφισμα για την Κυριακή

2p21deyaafu Δήμος Αμμοχώστου, Κατεχόμενα, Περίκλειστη Αμμόχωστος

Ειδική άδεια ώστε να μπορέσει η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου να συνεδριάσει την Κυριακή για να εγκρίνει ψήφισμα και να πορευθεί συμβολικά προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, αναμένει από το Υπουργείο Υγείας ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, Σίμος Ιωάννου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, μετά την ακύρωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ευελπιστούν ότι θα λάβουν ειδική άδεια ώστε να πραγματοποιήσουν την έκτακτη ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με τα μέλη που διαμένουν στη Λεμεσό, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Δερύνεια, και να μπορέσουν και οι 27 να πορευθούν σε μια έστω συμβολική κίνηση, προς το εκεί οδόφραγμα.

Το ψήφισμα που θα εγκρίνουν, είπε ο κ. Ιωάννου, θα το στείλουν στα πέντε Μόνιμα Μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, στον ΓΓ των ΗΕ και τους θεσμούς της ΕΕ.

Ερωτηθείς ποια είναι τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο του Βαρωσιού λόγω των εξελίξεων, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου είπε ότι ο κόσμος είναι διχασμένος. Υπάρχουν, εξήγησε, αυτοί που επικοινωνούν και μαζί του αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζονται υπέρ της προσφυγής στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», αλλά και αυτοί που στέλνουν μηνύματα «κράτα γερά». Ο κόσμος είναι διχασμένος και όσο περνά ο καιρός και συμβαίνουν όλα αυτά διχάζεται περισσότερο, σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο χώρος που θα γίνει το περιβόητο πικ νικ φαίνεται πως δεν είναι ιδιωτική περιουσία, ο κ. Ιωάννου είπε ότι δεν έχει σημασία. «Και περιουσία του Δήμου να είναι, πώς μπαίνει εκεί χωρίς άδεια από τη νόμιμη δημοτική αρχή της πόλης;», σημείωσε.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου, που έχει ανοίξει, με την τοποθέτηση δέντρων, λουλουδιών και παχύφυτων κατά μήκος των οδών όπου ο κόσμος μπορεί να περπατήσει, σε μικρούς κυκλικούς κόμβους, ενώ σε σημείο κοντά στην είσοδο του τμήματος που άνοιξε θα τοποθετηθεί χορτοτάπητας.

Έτοιμος είναι και ο ποδηλατόδρομος, ενώ τραπεζάκια και μικρά μπουφέ έχουν τοποθετηθεί σε χώρο κοντά στη θάλασσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ