Επιτάφιος ξανά στον Εξορινό τη Μ.Παρασκευή

Στιγμιότυπο 2018 03 18 07.41.44 Άγιος Γεώργιος Εξορινός, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Κατεχόμενα

Θα γίνει φέτος τελικά, μετά από παρέμβαση της τ/κ κοινωνίας των πολιτών προς τον Τ/Κ «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουρμάν, η λειτουργία του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό στην εντός των τειχών κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Αμμοχώστου στην τ/κ κοινότητα ζήτησαν από την «κυβέρνηση» να διασφαλίσει πως φέτος η λειτουργία θα γίνει κανονικά, για να λάβει θετική απάντηση από το «υπουργείο εξωτερικών» το οποίο και δίνει τις άδειες για τέλεση λειτουργιών Ε/Κ στα κατεχόμενα.

Η περιφορά του Επιτάφιου στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκε το 2014 για πρώτη φορά μετά τις δικοινοτικές ταραχές του 1958, και επαναλήφθηκε το 2015 και το 2016 με τη συμμετοχή χιλιάδων Ε/Κ και Τ/Κ που κατέκλυσαν τον ναό, ενώ πραγματοποιήθηκαν και άλλες λειτουργίες στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό. Μετά την εκλογή της δεξιάς «κυβέρνησης» UBP-DP, ο τότε «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλουγλου περιόρισε τις λειτουργίες στα κατεχόμενα σε μια τον χρόνο, οι οποίες έγιναν τον Ιανουάριο του 2017 και του 2018. Εάν ο κ. Ερτουγρούλογλου παρέμενε στη θέση του, δεν θα μπορούσε φέτος να γίνει και δεύτερη λειτουργία.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ