ΕΒΕΑ: Ανευ προηγουμένου τουρκική πρόκληση, το άνοιγμα παραλιακού μετώπου Βαρωσίων

kgvcjnbkjbnfkjmfngbkjn ΕΒΕΑ

Ανευ προηγουμένου τουρκική πρόκληση χαρακτηρίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου «καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την άνευ προηγουμένου τουρκική πρόκληση, να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων. Ο τρίτος Αττίλας μπήκε στα σπίτια μας, τις περιουσίες μας, στην πόλη μας».
Προστίθεται ότι το ΕΒΕΑ «έχει αποστείλει εδώ και εβδομάδες επιστολές προς τον ΟΗΕ, τους πρέσβεις των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και στις πρεσβείες των Ευρωπαϊκών απευθύνοντας έκκληση για να εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο και να επιστραφεί η περίκλειστη πόλη στους νόμιμους κατοίκους της».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι προσπάθειες των Αμμοχωστιανών, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου να επιστρέψουν στην Αμμόχωστο, βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωπες με την άρνηση της τουρκικής πλευράς, παρά τις πολυάριθμες αποφάσεις και ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ενέργειες που οξύνουν τις εντάσεις και υπονομεύουν τις πιθανότητες επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών».
Το ΕΒΕΑ απαιτεί «όπως εφαρμοστεί άμεσα το Διεθνές δίκαιο και η Τουρκία συμμορφωθεί άμεσα με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία ανήκουμε να μας προστατεύσει, εφαρμόζοντας επιτέλους το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».
Σημειώνεται ακόμα ότι «το Επιμελητήριο Αμμοχώστου και το ΚΕΒΕ έχουν ήδη ενημερώσει με επιστολές τους όλους τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχουν για την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ