Κατευθύνεται προς Αμμόχωστο το «Μπαρμπαρός»

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» και δύο συνοδευτικά του – το Apollon Moon και το Tanux 1 – κατευθύνονται προς το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία αργά το απόγευμα της Παρασκευής εξέδωσε παράτυπη NAVTEX με την οποία δεσμεύει μια τεράστια θαλάσσια περιοχή, που καλύπτει σχεδόν στο σύνολό του τον κόλπο της Αμμοχώστου, από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι και τα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο για σεισμογραφικές έρευνες του «Μπαρμπαρός».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δήθεν σεισμογραφικές έρευνες θα διαρκέσουν από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου, δηλαδή για τρεις ημέρες, κάτι που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί στην πράξη.

Το στοιχείο αυτό τείνει να επιβεβαίωσει την ερμηνεία πολιτικών αναλυτών που διατυπώνουν τη θέση πως οι κινήσεις του «Μπαρμπαρός» αποτελούν αντίδραση στο ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό σεισμογραφικό από τις αρχές Απριλίου επιχειρεί έρευνες μεταξύ του Ακρωτηρίου Αποστόλου Ανδρέας και των τουρκικών ακτών, ενώ τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν κοντά στις τουρκικές ακτές στην πόλη Σαμάνταα.

Πηγή: Φιλελεύθερος / Sigma TV