Κυπριακό και Βαρώσι συζήτησαν στην ΚΣΣΕ… ψευδοβουλευτές

Στη συνεδρία συζητήθηκε και το Κυπριακό στο πλαίσιο έκθεσης που θα ετοιμαστεί για την περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού.

varoscha 768x480 1

Αντιπροσωπεία της «βουλής» αποτελούμενη από τους «βουλευτές» Οζντεμίρ Μπέροβα του ΚΕΕ και Αρμαγάν Τζιαντάν του ΡΤΚ συμμετείχε στην έκτακτη σύνοδο ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που διεξήχθη στις 14 και 15 Μαρτίου 2022 στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι στην σύνοδο συζητήθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία και υιοθετήθηκε ομόφωνα ψήφισμα που περιείχε τη διαγραφή της Ρωσίας από μέλος και έκκληση για άμεσο τερματισμό του πολέμου.

Στις 16 Μαρτίου, οι Μπέροβα και Τζιαντάν συμμετείχαν σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ. Στη συνεδρία συζητήθηκε και το Κυπριακό στο πλαίσιο έκθεσης που θα ετοιμαστεί για την περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού. Οι Τουρκοκύπριοι «βουλευτές» πήραν τον λόγο και εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για ετοιμασία της εν λόγω έκθεσης, ο Εισηγητής της Έκθεσης, Ιταλός βουλευτής Πιέρο Φασσίνο αναμένεται να επισκεφθεί τη Κύπρο κατά τις προσεχείς εβδομάδες και να έχει συναντήσεις και με τις «αρμόδιες αρχές» των Τουρκοκυπρίων.

Εξάλλου, ο Αρμαγάν Τζιαντάν έλαβε μέρος και σε συνεδρία της Ομάδας των Σοσιαλιστών, Δημοκρατών και Πρασίνων στην ΚΣΣΕ.