Με επιτυχία η διαδικτυακή συζήτηση του Famagusta.News με τον Υπουργό Εξωτερικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέμα της ζωντανής διαδικτυακής συζήτησης η Αμμόχωστος, το περιουσιακό και οι επόμενες καθοριστικές εβδομάδες για το Κυπριακό

Στιγμιότυπο 2020 11 23 13.15.05 exclusive, FamagustaNews, FamagustaNews TV, Live Interview, LIVE STREAMING, LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Κυπριακό, Νίκος Χριστοδουλίδης, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Famagusta.News μέσω του Famagusta.News TV το περασμένο Σάββατο με θέμα τις επίκαιρες εξελίξεις με τις ιταμές προκλήσεις της Άγκυρας και του ψευδοκράτους στην περίκλειστη Αμμόχωστο αλλά και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κεντρικός εισηγητής στη ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες της Κυβέρνησης για ανατροπή των προκλήσεων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Επισήμανε, επίσης, και το γεγονός ότι οι επόμενες εβδομάδες κρίνονται καθοριστικές, αφού επίκειται η επίσκεψη της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Όσον αφορά στο περιουσιακό ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Κυβέρνηση υιοθετεί τις απόψεις του πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην Δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αμμοχωστιανού Γιώργου Αρέστη ο οποίος ήταν εκ των εισηγητών και επισήμανε και αυτός τη μη προσφυγή Αμμοχωστιανών στην λεγόμενη “επιτροπή αποζημιώσεων” των κατεχομένων.

Από την πλευρά του, μάλιστα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σχετικά για το κατά πόσον η Κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει ειδική επιτροπή για τις περιουσίες των κατεχομένων, αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση μελετά συγκεκριμένες νομικές παραμέτρους προς την γενικότερη κατεύθυνση αυτή.

Τη ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος του Ράδιο Πρώτο και Διευθυντής Σύνταξης της ιστοσελίδας SigmaLive.com, Μάριος Πούλλαδος.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της ζωντανής διαδικτυακής συζήτησης και ξεχωριστά τις δύο εισηγήσεις στα παρακάτω βίντεο:

Ολόκληρο το βίντεο της ζωντανής διαδικτυακής συζήτησης:

Η εισήγηση του Γιώργου Αρέστη, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην Δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Η εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη: