Με σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους και των Γκρίζων Λύκων υποδέχτηκε στην παραλία Αμμοχώστου Ευρωβουλευτές ομάδα Τουρκοκυπρίων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με σημαίες της Τουρκίας και «σημαίες» του ψευδοκράτους καθώς και των “Γκρίζων Λύκων” συγκεντρώθηκαν άτομα στο χώρο τον οποίο επισκέφθηκαν το πρωί οι Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου στην παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη 9 Ελληνοκυπρίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

DSC 8659 exclusive, Επιτροπή Αναφορών, Νέα Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Στο χώρο βρέθηκαν και Ελληνοκύπριοι οι οποίοι μετέβησαν στην Αμμόχωστο για να στηρίξουν την εκδήλωση των Ευρωβουλευτών καθώς και μέλη της “αστυνομίας” του ψευδοκράτους.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απαριθμεί 9 άτομα. Πρόκειται για τους Ευρωβουλευτές Cecilia Wikström (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – επικεφαλής κλιμακίου, Alberto Cirio (Ιταλία), μέλος, Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), μέλος, Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), μέλος, Igor Šoltes (Σλοβενία), μέλος, Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), μέλος, Δημήτρη Παπαδάκης(Κύπρος), μέλος, και Τάκη Χατζηγεωργίου (Κύπρος), μέλος. Οι τρεις τελευταίοι Ευρωβουλευτές συμμετέχουν αυτεπάγγελτα.

DSC 8693 exclusive, Επιτροπή Αναφορών, Νέα Αμμοχώστου

Σκοπός της επίσκεψης είναι όπως επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012, που μεταξύ άλλων καλεί την τουρκική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το πρωί οι Ευρωβουλευτές είχαν συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενώ χθες το βράδυ συνάντησαν και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολούθησε διάσκεψη τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ