Η σημαία της Αμμοχώστου δεν κυματίζει στους ουρανοξύστες της Λεμεσού

a 1 Αντρέας Πιττάτζιης, Νέα Αμμοχώστου

Του Αντρέα Πιττάτζιη

Έντιμε Δημαρχε Αμμοχώστου κ. Γαλανέ,

Τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών προγόνων μου και τον προγόνων μας, όταν μας λέτε οτι απαγορεύεται να μιλούμε για Αμμόχωστο. Αυτό είναι το σπίτι της μάνας μου στη σκλαβωμένη Αμμόχωστο. Και όταν θα το πάρει πίσω, όπως και οι υπόλοιποι, τότε δικαιούστε να μας απαγορεύσετε να μιλούμε για Αμμόχωστο. Μην ξεχνάτε οτι η λιμουζίνα που έχετε, προέρχεται απο το αξίωμά σας ως πρώην βουλευτής Αμμοχώστου και πρόεδρος της Βουλής. Μιας έδρας που συμπεριελάμβανε την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Κάποιοι Αμμοχωστιανοί, φόρεσαν τον μανδύα του κλαμένου και έκαμαν μεγαλύτερες περιουσίες απο αυτές που έχασαν. Σε μερικές μέρες κάποιοι θα παν Λονδίνο με το ΚΕΒΕ για μεγάλες επενδύσεις, έχοντας όμως τα συμφέροντα τους στη Λεμεσό. Σε 1 μήνα απο σήμερα κάποιοι άλλοι θα παν Ρωσσία με τον CIPA, πάλι για μεγάλες επενδύσεις. Πόσοι θα μετέχουν απο την ελεύθερη Επαρχία; Κανένας. Σε συνεδρία επίσημου φορέα κάποιοι παραδέχθηκαν οτι η Ελεύθερη Αμμόχωστος δεν πρέπει να αναπτυχθεί και οτι πρέπει να παραμείνει στάσιμη. Σε συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής το 2010 το ΕΒΕΑ εκπροσωπώντας θεσμικά την ελεύθερη Επαρχία, ζήτησαν να μην γίνει μαρίνα στο Παραλίμνι γιατί δεν χρειάζεται. Δεν μιλώ για όλους τους πρόσφυγες. Είναι πολλοί που έχασαν, χιλιάδες. Υπάρχουν κάποιοι όμως που κέρδισαν και κερδίζουν εις βάρος μας.

Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε την Αμμόχωστο. Προσπαθούμε να πούμε σε όλους αυτούς οτι ναι μεν η μητρόπολη μας είναι σκλαβωμένη, αλλά υπάρχει ακόμα και ένα κομμάτι της ελεύθερο το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει.

Η ελεύθερη Αμμόχωστος δεν θα συνεχίσει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης απο κανέναν. Πάρτε το απόφαση… Δεν είναι το καρναβάλι το πρόβλημα… είναι βαθύτερα τα προβλήματα και άπτονται οικονομικών συμφερόντων. Για αυτό όσο πιο γρήγορα πέσουν οι μάσκες τόσο πιο εύκολα θα δούμε τις αλήθειες κατάμματα. Και ναι τα σκλαβωμένα τούτα χώματα ανήκουν και σε εμένα και σε εσάς και σε όλους μας. Είμαι και Παραλιμνίτης και Αγιαναπίτης και Δερυνειώτης και Σωτηρκάτης και Βαρωσιώτης. ΕΙΜΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΣ. Και δεν σας επιτρέπουμε να μας κάνετε μαθήματα πατριωτισμού. Και ναι… η ΣΗΜΑΙΑ της Αμμοχώστου ΔΕΝ κυματίζει στους ουρανοξύστες της Λεμεσού, αλλά στην Επαρχία της και στις ψυχές όλων μας.

α1 1 Αντρέας Πιττάτζιης, Νέα Αμμοχώστου