“Σοβαρό και πολύπλοκο το θέμα με κρατήσεις σε ξενοδοχεία στο Βαρώσι” – Διερευνά τις πληροφορίες η ΚΔ

Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας αγόρασε τρία ξενοδοχεία από τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τους, στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων για να τα επαναλειτουργήσει

barwsi ammoxostos exclusive, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας διερευνούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα όσα δήλωσε Τούρκος επιχειρηματίας ότι δηλαδή άνοιξε τις κρατήσεις για το 2025 σε ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, ανακοινώνοντας ότι αγόρασε τέσσερα ξενοδοχεία, 86 διαμερίσματα και 20 στρέμματα γης στην περίκλειστη Αμμόχωστο.

barosia1 exclusive, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Αυτή τη στιγμή διερευνώνται αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Στόχος είναι να υπάρξει πλήρης διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για το τι συμβαίνει και να διασταυρωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν, ανέφερε αρμόδια πηγή.

Πρόσθεσε πως το θέμα είναι σοβαρό και πολύπλοκο γιατί έχει και οικονομικές και νομικές πτυχές.

m1 exclusive, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Υπενθύμισε περαιτέρω πως δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει αυτό το θέμα, υπενθυμίζοντας τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Απρίλιο και οι οποίες τέθηκαν επίσης υπό το μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας αγόρασε τρία ξενοδοχεία από τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τους, στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων για να τα επαναλειτουργήσει.

m2 1152x1536 1 exclusive, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Η ίδια πηγή τόνισε την ανάγκη εφαρμογής των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών – 550 και 789 – για την Αμμόχωστο, υποδεικνύοντας παράλληλα πως ο μόνος τρόπος για αντιμετωπιστεί τελεσίδικα η κατάσταση είναι η επίλυση του Κυπριακού.

varoshahotels 700x440 1 exclusive, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Πηγή: ΚΥΠΕ