Στήριξη του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος για τα Βαρώσια

Την ανησυχία του Εργατικού Κόμματος της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ανακοινώσεις περί ανοίγματος των Βαρωσίων εκφράζει με δήλωσή του ο σκιώδης Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό Φάμπιαν Χάμιλτον.

Στη δήλωση που εστάλη στην Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου ο κ. Χάμιλτον αναφέρει ότι «το Εργατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου ανησυχεί για τις πρόσφατες ανακοινώσεις αναφορικά με σχέδια να ξανανοίξει και να ξαναεποικιστεί το θέρετρο των Βαρωσίων. Αυτά τα σχέδια είναι εμπρηστικά και επιβλαβή για τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες να επιτευχθεί μία με διάρκεια λύση στο νησί της Κύπρου. Οποιεσδήποτε ενέργειες συνδεόμενες με τα Βαρώσια θα πρέπει να συνάδουν με όλα τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένου του Ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

Η δήλωση συνεχίζει αναφέροντας ότι οι Εργατικοί προτρέπουν τη βρετανική Κυβέρνηση ως συντάκτη των ψηφισμάτων για την Κύπρο να παίξει έναν ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση της τήρησης των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και για τη συνέχιση των συνομιλιών για την επανένωση του νησιού υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών καλύπτοντας όλα τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν αμφότερες τις κοινότητες.

«Είναι επίσης ζωτικής σημασίας το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει να καλεί σε αποκλιμάκωση και σε αποφυγή κάθε ενέργειας που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, καθώς επίσης σε σεβασμό του διεθνούς δίκαιου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, στην Κύπρο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», προσθέτει η δήλωση.

Καταλήγει με την επισήμανση ότι οι Εργατικοί έχουν επανειλημμένως καταστήσει σαφές ότι η επίλυση κάθε διαφοράς πρέπει να γίνει «μέσω ειρηνικού διαλόγου, όχι κλιμακούμενης έντασης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Με τιμές έφθασε το Άγιο Φως (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τιμές έφθασε το Άγιο Φως στην Κύπρο από τα Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Σαββάτου.…

4 Μαΐου, 2024

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό για ελαχιστοποίηση αρνητικών συνεπειών από έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους

Η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, σχετικά…

4 Μαΐου, 2024

Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting

Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν…

4 Μαΐου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Στο τμήμα δύο νεαροί – Επιχείρησαν να θέσουν φωτιά σε ξύλα

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες…

4 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκατοστάρι από τον πάτερ Ηράκλη για άλλη μια χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πάτερ Ηράκλης, για άλλη μια χρονιά, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έστειλε το…

4 Μαΐου, 2024

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024