Στο οδόφραγμα Δερύνειας και η Πρωτοβουλία Ισαάκ-Σολωμού – Διαμαρτυρία για Αμμόχωστο

Πότε θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

200625100034 cyprus poreia mnimis moto isaak solomou 01 Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Με ανακοίνωση της η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» ενημέρωσε πως διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ- ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ» το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου στις 19:30. Η διαμαρτυρία θα γίνει στο οδόφραγμα της Δερύνειας ως μια προσπάθεια διατράνωσης της φωνής όλων των Κυπρίων έναντι στην παράνομη ενέργεια των Τούρκων.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση τους:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» δεν θα μείνει αδρανής στη νέα τουρκική πρόκληση μέσα στην περίκλειστη πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Ο Ταγίπ Ερντογάν, σε συνεργασία με τη μαριονέτα του Ερσίν Τατάρ, ξέσπασε πάνω στο σώμα της τουρκοκρατούμενης Αμμοχώστου κι έστησε φιέστα εις βάρος όλων των προσφύγων. Δεν το ανεχόμαστε. Δεν ανεχόμαστε την εκστρατεία τουρκοποίησης της Αμμοχώστου και επιμένουμε ότι κάθε γωνιά της κατεχόμενης Κύπρου, από τη Μόρφου ως την Καρπασία και από την Κερύνεια ως τα Βαρώσια πρέπει να γίνουν σύμβολο αγώνα και αντίστασης. Η απάντηση στη νέα τουρκική πρόκληση θα πρέπει να είναι ηχηρή και να μην εκφράζει υποτέλεια.

Και ιδού η τραγική ειρωνεία: Το «ανακαινισμένο» κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας θα μετατραπεί σε σημείο διέλευσης των Ελληνοκυπρίων και για το σημείο που «εγκαινίασαν» οι κατοχικές αρχές. Δεν το ανεχόμαστε. Οι πρόσφυγες όλης της Κύπρου πρέπει να αντισταθούν στην επιχείρηση της Τουρκίας να επιβάλει τετελεσμένα. Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», όπως ορίζει το μανιφέστο της μνήμης, δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αντιδράσει, όπως θα ήθελε ο Τάσος και ο Σολωμός, που έτρεξαν με το βλέμμα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την ελευθερία, που θα δικαιώσει κάθε θυσία, που θα αναπαύσει κάθε ψυχή, που θα απαλύνει τον πόνο κάθε πρόσφυγα είτε Βαρωσιώτη είτε Καρπασίτη είτε Κερυνειώτη είτε Μορφίτη. Επίκειται ανακοίνωση για την αντίδραση της προσφυγιάς. Κανένας εφησυχασμός.

«Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού»

08 Οκτωβρίου 2020