Στο Βαρώσι σήμερα ο Πιερ Φασίνο – Βλέπει Τατάρ

Ο Ιταλός βουλευτής θα δει και τον Ερσίν Τατάρ

Screenshot 2 13 exclusive, Βαρώσι, Πιερ Φασίνο, Τατάρ

Στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου θα μεταβεί σήμερα, ο Ιταλός βουλευτής Πιερ Φασίνο, Εισηγητής της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα «Έκκληση για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κύριος Φασίνο θα επισκεφθεί το Βαρώσι, συνοδευόμενος από τον Ογουζχάν Χασίπογλου ο οποίος παρακολουθεί με το καθεστώς του παρατηρητή τις εξεργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Ιταλός βουλευτής αναμένεται, επίσης, να επισκεφθεί το ψευδο-δημαρχείο Αμμοχώστου, και την ούτω καλούμενη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», ενώ θα δει και τον Ερσίν Τατάρ.

Σε συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Πιερ Φασίνο εξέφρασε τη δέσμευσή του να συνδράμει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Είπε πως η έκθεσή του για την Αμμόχωστο θα παρουσιαστεί στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, τον Ιούνιο.

Διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για λύση που θα είναι συμβατή με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και θα επανενώνει το νησί, στο πλαίσιο μίας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.