Τ/κ δημοσιογράφοι στην περίκλειστη Αμμόχωστο

cache 728x3000 Analog medium 769900 65361 2982019 1

Επίσκεψη Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων προγραμματίζεται σήμερα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Εν αναμονή της άφιξης της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ και μεσούσης της προσπάθειας που καταβάλλεται για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι διοργανώνει επίσκεψη δημοσιογράφων εντός της εγκαταλελειμμένης πόλης, με στόχο να δουν από κοντά την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα με καθοδηγητή τον Οζερσάι, το κατοχικό καθεστώς σε συνεργασία με την Άγκυρα έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να ανοίξει η πόλη των Βαρωσίων υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Μιλώντας στο τ/κ πρακτορείο ειδήσεων, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε καταγραφή, λέγοντας πως πρώτη φορά γίνεται μια τέτοιου μεγέθους καταγραφή των κτηρίων και της κατάστασης στα Βαρώσια και γι’ αυτή την εργασία θα ενημερωθούν οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Σημείωσε δε ότι επίσκεψη δημοσιογράφων διοργανώνεται για πρώτη φορά μετά το 1974, λέγοντας ότι την επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο ίδιος εδώ και καιρό.

Χθες εντός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ξεναγήθηκε από τον Κουντρέτ Οζερσάι και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπτουλάχ Γκιούλ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στο ψευδοκράτος.

Πηγή: philenews