Τάκης Πελεκάνος: Ο άνθρωπος που διέσωσε την Ανόρθωση μετά την προσφυγιά (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Τάκη Πελεκάνου στην κάμερα του Famagusta.News με την ευκαιρία των 109 χρόνων από την ίδρυση της Ανόρθωσης Αμμοχώστου

Στιγμιότυπο 2020 01 30 17.11.39 exclusive, Ανόρθωση, Ανόρθωση Αμμοχώστου, Τάκης Πελεκάνος

Με την ευκαιρία των εορτασμών από την συμπλήρωση των 109 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου Ανόρθωσης Αμμοχώστου, πήραμε συνέντευξη από έναν από τις σημαντικότερες μορφές της ιστορίας του συλλόγου, τον Δρ. Τάκη Πελεκάνο.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Τάκη Πελεκάνου στο Famagusta.News:

Ο Τάκης Πελεκάνος ανέλαβε το 1970 την προεδρία του Σωματείου της Ανόρθωσης την οποία διατήρησε έως το 1982, καθώς αποδέχτηκε διορισμό στη θέση του Υπουργού Υγείας. Κατείχε το αξίωμα του Υπουργού μέχρι το 1988. Διατήρησε επίσης βουλευτική έδρα της επαρχίας Αμμοχώστου από το 1976 ως το 1981 όπου κατείχε την Προεδρία της Επιτροπής Υγείας.

DSC 1681 exclusive, Ανόρθωση, Ανόρθωση Αμμοχώστου, Τάκης Πελεκάνος

Στην συνέντευξη περιέγραψε τα πέτρινα χρόνια, που ακολούθησαν τον ξεριζωμό του 1974, όπου ο ίδιος ηγήθηκε της ηρωικής και τιτάνιας προσπάθειας για επιβίωση και αναδιοργάνωση του Συλλόγου.

DSC 1632 exclusive, Ανόρθωση, Ανόρθωση Αμμοχώστου, Τάκης Πελεκάνος

Επί προεδρίας του η Ανόρθωση κατέκτησε το τελευταίο τρόπαιο στο ΓΣΕ, το κύπελλο με αντίπαλο την Ομόνοια το 1971. Ιστορικές στιγμές επίσης επί προεδρίας του Δρ. Πελεκάνου, η κατάκτηση του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και το νταμπλ στη πετόσφαιρα το 1975.

DSC 1664 exclusive, Ανόρθωση, Ανόρθωση Αμμοχώστου, Τάκης Πελεκάνος

Ο Δρ. Τάκης Πελεκάνος, δικαιωματικά κατατάσσεται στις σημαντικότερες μορφές του Συλλόγου, για την ανιδιοτελή, πολύχρονη και πλούσια προσφορά του, ενώ τιμήθηκε ως Επίτιμος Πρόεδρος της Ανόρθωσης Αμμοχώστου το 2017, και μία αίθουσα του Σωματείου φέρει το όνομά του, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε και από τον Δήμο Αμμοχώστου.

Famagusta.News