Τατάρ: Προτεραιότητα η επιστροφή περιουσιών στο Βαρώσι

Τα όσα ανέφερε για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

1850d78b1997fe95ceff099834f49ce2

Η Güneş (15.12.20) γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η πρωταρχική αρχή σε σχέση με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού δεν θα μπορούσε να είναι η «απώλεια χρήσης». Μιλώντας χθες σε εκπομπή διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού, ο Τατάρ είπε ότι η «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών» θα λάβει τις αποφάσεις για τις περιουσίες στο Βαρώσι, προσθέτοντας ότι οι περιουσίες στην περίκλειστη πόλη δεν δόθηκαν σε κανέναν και επομένως προτεραιότητα είναι η επιστροφή.

Σύμφωνα με ανασκόπησξ του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Τατάρ είπε ότι χρειάζεται η θέσπιση ενός «νόμου» για να δημιουργηθούν πόροι για την «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών».

Είπε ότι θα υπογραφεί με την Τουρκία ένα νέο οικονομικό «πρωτόκολλο» ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (ΤΛ) για το 2021 και πρόσθεσε ότι αμέσως μετά την έγκριση του «προϋπολογισμού» από την «βουλή» μπορεί να υπάρξει έγκριση για ένα ποσό στο βαθμό που χρειάζεται, σημειώνοντας ότι το ξεκάθαρο ποσό της βοήθειας θα διαμορφωθεί ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Τατάρ επανέλαβε την άποψη ότι η «ΤΔΒΚ» ενισχύθηκε περισσότερο λόγω της στρατηγικής της θέσης στην Ανατολική Μεσόγειο και υποστήριξε ότι αυτό είναι μια επιτυχία του τουρκοκυπριακού «λαού».

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο Τατάρ επεσήμανε την σημασία της συνέχισης των μέτρων που θα προστατεύουν την υγεία του «λαού» και υπογράμμισε ότι οι «πολίτες» πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Είπε επίσης ότι για να καταστεί δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, πρέπει να είναι όλοι προσεχτικοί και μετρημένοι κατά τις διελεύσεις στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές του νησιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ