Τελέστηκε θεία λειτουργία στην κατεχόμενη μονή Αποστόλου Βαρνάβα

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε η διακοπή της συνέχισης αυτής της ζωής στη Μονή, να είναι προσωρινή και να συνεχίσει και πάλι εκεί η μοναστική ζωή

imagew 101 exclusive, Απ. Βαρνάβας, Κατεχόμενα, Μονή

Θεία Λειτουργία στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, τελέστηκε χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στους γέροντες της κατεχόμενης σήμερα Ιεράς Μονής, των οποίων τέλεσε τα μνημόσυνα, οι οποίοι είχαν αρχίσει τη μοναστική τους ζωή περί το 1930, όταν ο τότε Αρχιεπίσκοπος τούς παρεχώρησε τη Μονή ώστε αυτή να αναζωογονηθεί. Γύρω στο 1960, κι ο ίδιος, όπως ανέφερε, εντάχθηκε στη Μονή από όπου και συνέχισε τις σπουδές του στο εξωτερικό.

«Δυστυχώς, βίαια διακόπηκε η ζωή στο Μοναστήρι, λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974. Και με πόνο, μνημονεύσαμε σήμερα τους γέροντες, με τις αναμνήσεις που έχω κι εγώ από τότε που ήμουν αδελφός τής Μονής», είπε.

Ευχήθηκε τέλος η διακοπή της συνέχισης αυτής της ζωής στη Μονή, να είναι προσωρινή και να συνεχίσει και πάλι εδώ η μοναστική ζωή.