Θα ανοίξουμε τα Βαρώσια, δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος των εποίκων

α 4 Κατεχόμενα, Ψευδοκράτος

Θ’ ανοίξουμε τα Βαρώσια στους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους, υπό ειδικό καθεστώς, με την επίβλεψη των ΗΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης (των εποίκων), Ερχάν Αρικλί καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή στον παράνομο «Μπαϊράκ».

Σύμφωνα με την “Κίπρις ποστασί”, που δίδει σημεία των δηλώσεων Αρικλί, ο πρόεδρος του κόμματος αυτού είπε ότι συζήτησαν το θέμα και με την Τουρκία (σσ προχθές είχε συνάντηση στην Άγκυρα με τον Ρετζέπ Ακντάγ, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, αρμόδιο για την Κύπρο) και αποφάσισαν να μην επιτρέψουν άλλο να παραμείνουν τα Βαρώσια «αδρανή».

Ο Ερχάν Αρικλί είπε ότι στις επερχόμενες πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» θα έχουν τουλάχιστον 20 υποψηφίους «κυπριακής καταγωγής» και έφερε ως παράδειγμα τον Τ/κ ποιητή Μπουλέντ Φεβζίογλου, που θα είναι υποψήφιος με το κόμμα της Αναγέννησης. Είναι έτοιμοι, πρόσθεσε, να γίνουν ο μεγάλος εταίρος σε μια «κυβέρνηση» και δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος εάν πετύχουν ποσοστό κάτω του 10%.

Εχουν, συνέχισε, έτοιμο και το προεκλογικό τους μανιφέστο και εάν δεν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν 10 σημεία από αυτό θα παραιτηθούν όλοι τους από «βουλευτές». Το υποσχόμαστε αυτό, είπε. Πρόσθεσε ότι δεν θέλουν στήριξη από την Τουρκία στις «εκλογές» ενώ ερωτηθείς για το θέμα των «υπηκοοτήτων», είπε ότι δεν πρέπει να τυγχάνει πολιτικής εκμετάλλευσης, να πάρουν την «υπηκοότητα» πρώτα αυτοί που την δικαιούται και στόχος πρέπει να είναι η αναλογία 3:1 με την ε/κ πλευρά, ενώ θα πρέπει επίσης να αυξηθεί ο πληθυσμός στα κατεχόμενα στο μέγεθος των Ε/κ.

Πηγή: ΚΥΠΕ