Υπέρμαχος της «κυριαρχικής ισότητας» τελικά ο ψευδοδήμαρχος Αμμοχώστου

«Ο τουρκοκυπριακός «λαός» δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ελευθερία και την κυριαρχία του» αναφέρει ο ψευδοδήμαρχος Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ

D6C13422 D0D3 40FA B7EF 4899B317C0BE exclusive

Αρχές Αυγούστου. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, με δηλώσεις του σε Μέσα Ενημέρωσης γνωστοποιεί ότι στη φετινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου για πρώτη φορά έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο ψευδοδήμαρχος Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ.

Η πρόσκληση πυροδοτεί αντιδράσεις τόσο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και των πολιτικών κομμάτων.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου υπεραμύνεται της πρόσκλησης και δηλώνει ότι για την αποστολή της ήταν ενήμερος και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.  Ο ψευδοδήμαρχος Αμμοχώστου ωστόσο κάνει πίσω, και στις 4 Αυγούστου ενημερώνει το Δήμο Αμμοχώστου ότι μετά τις αντιδράσεις δεν επιθυμεί να παραστεί στην εκδήλωση.

Την επομένη 5 Αυγούστου 2023, από το βήμα της αντικατοχικής εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου εκφράζει το σεβασμό του στον φίλο -όπως είπε- Σουλεϊμάν,  και απάντησε στους επικριτές του. «Η μάνα μου η Μεσαρίτισσα εθήλασε με με ένα γάλα που δεν είχε μέσα ούτε χολή, ούτε όξος, ούτε δηλητήριο. Ήταν ολοκάθαρο, δεν ήταν νόθο, να έχει μέσα μίσος, πίσσα, εκδίκηση και προδοσία».

15 Αυγούστου. Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν με δύο τελετές στην Αμμόχωστο για την 49η επέτειο «απελευθέρωσης» της πόλης. Στην απογευματινή τελετή όπου πραγματοποιήθηκε και στρατιωτική παρέλαση,  ομιλητής πέρα από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ήταν και ο ψευδοδήμαρχος Αμμοχώστου. Ο κατά τα άλλα παραλίγο τιμητής αντικατοχικής εκδήλωσης του Δήμου Αμμοχώστου κατά της Τουρκίας, σε πλήρη συντονισμό με τον Ερσίν Τατάρ και το αφήγημα για δύο λαούς και κυριαρχική ισότητα, αναφέρει: «Ο τουρκοκυπριακός «λαός» δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ελευθερία και την κυριαρχία του».

Το Σίγμα επικοινώνησε με το Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου, για το σχόλιο του, ο οποίος ανέφερε ότι «προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του για να δούμε εάν όντως οι δηλώσεις του έχουν αποδοθεί σωστά στον τουρκοκυπριακό Τύπο. Εάν είναι πραγματικότητα, δεν αποδεχόμαστε τη δήλωση του περί κυριαρχίας. Δεν υπάρχει θέμα να μασώ τα λόγια μου».

Σύμφωνα με τον κύριο Ιωάννου, για το θέμα θα ενημερωθεί άμεσα και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου.

Πηγή: Sigmalive