Από το Φρέναρος στη Δερύνεια: Σε εξέλιξη η πορεία Ε/κ και Τ/κ προς το οδόφραγμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων προς το οδόφραγμα της Δερύνειας την οποία διοργανώνει το ΑΚΕΛ.

Στιγμιότυπο 2021 10 03 10.57.33 exclusive, ΑΚΕΛ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων προς το οδόφραγμα της Δερύνειας την οποία διοργανώνει το ΑΚΕΛ.

Στην πορεία συμμετέχουν το ΑΚΕΛ, το Κόμμα Νέα Κύπρος (ΥΚΡ), Κόμμα Ενωμένη Κύπρος (BKP), Αριστερή Κίνηση (Sol Hareket), Κίνημα Ομοσπονδιακής Κύπρου και Κινήματος ΕΙρήνης και Δημοκρατίας.

«Πορευόμαστε για Λύση και Επανένωση»

Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ αναφέρει “στις 3 του Οκτώβρη, λοιπόν, πορευόμαστε για λύση και επανένωση και διατρανώνουμε ότι:

  • Δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με το κατοχικό-διχοτομικό στάτους κβο ούτε με τα νέα τετελεσμένα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου. Απορρίπτουμε την αξίωση του δίδυμου Ερντογάν-Τατάρ για λύση δύο κρατών καθώς και κάθε μορφή διχοτομικής λύσης.
  • Καταδικάζουμε τις τουρκικές εξαγγελίες για την περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου. Ζητούμε εφαρμογή των Ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ.
  • Η Αμμόχωστος ανήκει στους Αμμοχωστιανούς!
  • Απαιτούμε επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017 για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο.
  • Απαιτούμε από το Νίκο Αναστασιάδη να τερματίσει τις παλινωδίες και τους ανέξοδους λαϊκισμούς.Διεκδικούμε απελευθέρωση και επανένωση, ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα και το λαό μας.
  • Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δίνουμε τα χέρια πάνω από τα συρματόπλεγμα και δυναμώνουμε τη φλόγα της ελπίδας!