ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επ. Αμμοχώστου: Θέλουν ενιαίο Δήμο – Αποτελέσματα έρευνας

Ενιαίο Δήμο για τέσσερεις Δήμους και πέντε Κοινότητες φαίνεται να θέλει η πλειοψηφία των κατοίκων της επαρχίας Αμμοχώστου σύμφωνα με αποτέλεσμα έρευνας - Δείτε τα αποτελέσματα

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Untitled 3 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ενιαίο Δήμο για τους τέσσερις Δήμους και τις πέντε Κοινότητες φαίνεται να θέλει η πλειοψηφία των κατοίκων της επαρχίας Αμμοχώστου σύμφωνα με αποτέλεσμα έρευνας. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη συνολική τάση που επικρατεί στους κατοίκους των τεσσάρων Δήμων και πέντε κοινοτήτων της επαρχίας Αμμοχώστου όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία με την επαναλειτουργία της Βουλής τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία διαμέσου της αρμόδιας επιτροπής Εσωτερικών για καθορισμό της συνένωσης των τοπικών αρχών.

Έρευνα την οποία εξασφάλισε το Famagusta.News και η οποία πραγματοποιήθηκε από 17 μέχρι και 19 Μαΐου κατά τη διάρκεια των Βουλευτικών Εκλογών, σε δείγμα 437 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω στην επαρχία Αμμοχώστου καταδεικνύει ότι επικρατεί μία τάση κοντά στο 60% που επιθυμεί συνένωση των εννέα τοπικών αρχών σε μία. Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 28,6% των κατοίκων της επαρχίας δεν επιθυμεί το σενάριο αυτό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε πίνακα:

Career Planning Mind Map 001 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη δημιoυργία ενός ενιαίου Δήμου για την επαρχία Αμμοχώστου;

ΣΥΝΟΛΟ:

  • Συμφωνώ 58,4%
  • Διαφωνώ 28,6%
  • ΔΓ/ΔΑ 12,9%

Αγία Νάπα:

Όσον αφορά την Αγία Νάπα, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό στο οποίο οι κάτοικοί της δήλωσαν ότι διαφωνούν με ενδεχόμενο σενάριο συνένωσης όλων των τοπικών αρχών σε μία, που πάλιν όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 50%. Συγκεκριμένα, το 45,5% διαφωνεί με τέτοιο σενάριο ενώ 36,4% δηλώνει σύμφωνη γνώμη. Από την άλλη, ένα ποσοστό της τάξης του 18,1% δηλώνει ότι δε γνωρίζει ή ότι δε θέλησε να απαντήσει.

Δερύνεια:

Πάνω από τους μισούς κατοίκους της Δερύνειας επιθυμούν συνένωση όλων των τοπικών αρχών σε μία στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Συγκεκριμένα, 54,3% δηλώνει ότι επιθυμεί το σενάριο ενιαίου Δήμου ενώ το 38,6% διαφωνεί. Το 7,1% δε γνωρίζει/δεν απαντά.

Παραλίμνι:

Ιδιαίτερα αυξημένο το ποσοστό στον Δήμο Παραλιμνίου όπου το 61,9% είναι υπέρ ενός ενιαίου Δήμου. Ποσοστό 30,9% εμφανίζονται αρνητικοί με τέτοιο σενάριο ενώ το 7,2% δεν εκφράζουν άποψη.

Σωτήρα:

Οι πολίτες της Σωτήρας συμφωνούν κατά πλειοψηφία με το σενάριο ενός ενιαίου Δήμου, με ποσοστό 76,9%, το δεύτερο υψηλότερο μετά το Αυγόρου. Διαφωνεί το 7,7% ενώ το 15,4% δε γνωρίζει.

Λιοπέτρι:

Το Λιοπέτρι εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό αναποφάσιστων ή που δεν έχουν άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα που ανέρχεται στο 34,5%. Από την άλλη πάνω από τους μισούς και δη το 51,7% είναι θετικοί με τον ενιαίο Δήμο, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 13,8% εμφανίζονται αρνητικοί.

Φρέναρος:

Πολύ παρόμοια με το Λιοπέτρι είναι η τάση στο Φρέναρος όπου 51,5% των πολιτών είναι υπέρ ενός ενιαίου Δήμου, το 34,1% εναντίον, ενώ το 14,6% δε γνωρίζει/δεν απαντά.

Αυγόρου:

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ ενός ενιαίου Δήμου καταγράφεται στο Αυγόρου, όπου πάνω από 8 στους 10 πολίτες θέλουν ενιαίο Δήμο. Πιο συγκεκριμένα, με το σενάριο συμφωνεί το εντυπωσιακό ποσοστό του 82,5%, διαφωνεί το 7,5% ενώ δε γνωρίζει το 10%.

Άχνα:

Υψηλό ποσοστό υπέρ ενός ενιαίου Δήμου καταγράφεται και στην Άχνα όπου το 60% τάσσεται υπέρ, το 5% δε γνωρίζει ενώ το 35% διαφωνεί.

Αχερίτου:

Το μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνίας για το σενάριο ενιαίου Δήμου καταγράφεται στην Αχερίτου, όπου το 47,8% τάσσεται εναντίον, το 34,8% υπέρ, ενώ το 17,4% δε γνωρίζει.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

  • Δείγμα: 437 άτομα ηλικίας 18+
  • Μεθοδολογία: Τηλεφωνική
  • Περιοχή Κάλυψης: Επαρχία Αμμοχώστου
  • Περίοδος Διεξαγωγής: 17 – 19 Μαΐου 2021
  • Σταθμίσεις: Ποσοστώσεις με βάση τον πληθυσμό των Δήμων/Κοινοτήτων και στάθμιση σύμφωνα με τις βουλευτικές εκλογές του 2016

Famagusta.News