ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε Κύπρο και Dubai το Μουντιάλ του 2034 – Αγώνες στην επ. Αμμοχώστου

Έρχονται νέα γήπεδα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων στην επαρχία Αμμοχώστου για να φιλοξενήσουν τα αστέρια του Μουντιάλ - Πού θα κατασκευαστούν

ghjkl exclusive, ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ, Πρωταπριλιάτικο Ψέμα

Τη μεγαλύτερη διοργάνωση που φιλοξένησε ποτέ η Κύπρος αναμένεται να δούμε το 2034. Ο λόγος για το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ) το οποίο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε το Famagusta.News αναμένεται να διεξαχθεί στο νησί μας και κυρίως στην επαρχία Αμμοχώστου.

Οι προετοιμασίες για την υποψηφιότητα φαίνεται να βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για πρόταση που ετοιμάζει το Dubai, το οποίο, όμως για να μπορέσει να στηρίξει ελκυστική υποψηφιότητα επιχειρεί να συμπεριλάβει χώρα από την Ευρώπη. Η επιλογή της Κύπρου έγινε κυρίως λόγω της εγγύτητας αφού είναι το πλησιέστερο κράτος από τη χώρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ άλλος ένας λόγος είναι οι σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες, αφενός λόγω του μεγάλου αριθμού κύπριων επισκεπτών που ταξιδεύει στο Dubai και αφετέρου λόγω του σημαντικού αριθμού υπηκόων του Dubai που έχουν αποκτήσει κυπριακό διαβατήριο και κατ’ επέκταση περιουσία στο νησί.

dubai cyprus exclusive, ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ, Πρωταπριλιάτικο Ψέμα

Έρχονται πέντε γήπεδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Μάλιστα τα “πετροδόλαρα” του Dubai φαίνεται πως θα συμβάλουν καταλυτικά στην επιτυχή διοργάνωση του Μουντιάλ, καθώς στη συμφωνία υπάρχει πρόνοια όπως το ίδιο το Dubai κατασκευάσει μέχρι και πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου διεθνών προδιαγραφών και κυρίως στην επαρχία Αμμοχώστου. Η επιολογή της επαρχίας Αμμοχώστου έγινε κυρίως λόγω των παραλιών που αναμένεται να φιλοξενήσουν τους εκατοντάδες φιλάθλους καθώς και λόγω των δύο μαρίνων (Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου) οι οποίες για εκείνες τις ημέρες αναμένεται να μετρατραπούν σε “Μονακό” φιλοξενώντας εκατοντάδες πολυτελή γιοτ.

Όσον αφορά τα νέα γήπεδα, αυτά αναμένεται να προέλθουν μετά από ανακατασκευή των ήδη υφιστάμενων γηπέδων. Το στάδιο “Τάσος Μάρκου” του Δήμου Παραλιμνίου αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό γήπεδο στο οποίο θα φιλοξενηθεί ο ημιτελικός, ενώ σημαντική αναβάθμιση σε υποδομές θα δεχθούν μέσω της ανακατασκευής τους τα γήπεδα της Αναγέννησης Δερύνειας, του Ονήσιλου Σωτήρας, του Αχυρώνα Λιοπετρίου και του Φρενάρους, ενώ η Αγία Νάπα θα παρέχει τις προπονητικές υποδομές στις διεθνείς αποστολές.

Αντδράσεις για την επιλογή της περιοχής

Από την άλλη, δεν έλειπαν και οι αντιδράσεις και τα παράπονα για την επιλογή της περιοχής που θα διεξαχθεί το μουντιάλ, με την Πάφο να εκφράζει σφοδρά παράπονα με την δικαιολογία ότι ανέκαθεν δικαιούτο περισσότερα από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Η Λευκωσία προβάλλει το γεγονός ότι είναι η Πρωτεύουσα ενώ στη Λεμεσό και τη Λάρνακα τα εντονότερα παράπονα προκύπτουν από τους κατοίκους οι οποίοι προβάλλουν το επιχείρημα ότι η διοργάνωση δεν μπορεί να διεξαχθεί σε μία επαρχία της οποίας η μητρόπολη είναι δυστυχώς κατεχόμενη, και ζητούν όπως η όλη διοργάνωση διεξαχθεί σε Λεμεσό και Λάρνακα, στις πόλεις όπου εξάλλου κατοικούν οι περισσότεροι ψηφοφόροι της επαρχίας Αμμοχώστου. Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, οι βουλευτές της οποίας θα μετρήσουν τις αντιδράσεις από την πρωτοβουλία του Κατάρ να επιλέξει τα Κοκκινοχώρια ως την περιοχή διοργάνωσης των αγώνων δεν αποκλείεται να ζητήσουν από τη συνδιοργανώτρια χώρα να κάνει δεύτερες σκέψεις ή ακόμη και την απόσυρση της συμμετοχής της Κύπρου εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα πτο προκύπτουν.

Καλή Πρωταπριλιά από την ομάδα του Famagusta.News