Αρχή από επαρχία Αμμοχώστου για «Επιθεωρητή Περιβάλλοντος», λέει ο Υπουργός Γεωργίας

Περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου από τους Υπουργούς Γεωργίας και Μεταφορών

9455E146 D406 45A5 A602 D70FB25F0A98 exclusive
Περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου από τους Υπουργούς Γεωργίας και Μεταφορών

Από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα ξεκινήσει ο θεσμός του Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο συγκεκριμένος θεσμός θα είναι πολύ δημιουργικός και λειτουργικός για όλες τις Κοινότητες της Κύπρου.

Ο Υπουργός Γεωργίας μιλούσε ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αχερίτου με τους Κοινοτάρχες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στην παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Αλέξη Βαφεάδη.

Ο κ. Ξενοφώντος χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική και δημιουργική τη συνάντηση με τους Κοινοτάρχες της περιοχής» και είπε πως «αυτές θα συνεχιστούν, αφού φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ παραγωγικές, δεδομένου ότι ακούμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα των Κοινοτήτων και έχουμε όλη τη διάθεση και πρόθεση να προχωρήσουμε σε έργα υποδομών, τα οποία θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής».

Ερωτηθείς για τον θεσμό του Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι θα οριστεί και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και σημείωσε πως «θεωρούμε ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ την επόπτευση από πλευράς είτε καθαριότητας είτε του φράγματος και γενικότερα του περιβάλλοντος».

Είμαστε έτοιμοι, συνέχισε «να διαθέσουμε μέρος των πόρων στις Κοινότητες έτσι ώστε να υπάρχει κάποιος ή κάποιοι επιθεωρητές οι οποίοι καθημερινά θα επιθεωρούν για να μην υπάρχουν απορρίψεις σκυβάλων ή άλλα θέματα όπως είναι η υπεραλίευση του φράγματος ή κατασκηνώσεις κοντά στο φράγμα, οι οποίες προκαλούν προβλήματα στη περιοχή».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Ξενοφώντος απάντησε πως ο θεσμός του Επιθεωρητή «θα ξεκινήσει σύντομα και θα ξεκινήσει για πρώτη φορά από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Εκτιμούμε ότι ο θεσμός αυτός θα είναι πολύ δημιουργικός και λειτουργικός για όλες τις Κοινότητες της Κύπρου».

Ερωτηθείς κατά πόσον τέθηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν στις κτηνοτροφικές περιοχές συμπεριλαμβανομένου του αντλιοστασίου, ο κ. Ξενοφώντος απάντησε πως «μερικά από τα θέματα τα γνωρίζουμε κάποια άλλα τέθηκαν στη σύσκεψη. Εχει διαφανεί η πρόθεση των Κοινοτήτων να συνεργαστούν μαζί μας, αλλά και η κεντρική κυβέρνηση να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού, ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι υποδομές που θα βοηθήσουν τις Κοινότητες να αναπτυχθούν και να έχουν καλύτερες μέρες διαβίωσης στις περιοχές τους».

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Αχερίτου Μιχάλης Καούνας εξέφρασε ευχαριστίες προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Γεωργίας «για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε σήμερα. Θέσαμε ενώπιον τους τα προβλήματα από τη βάση έτσι ώστε να γνωρίζουν και οι ίδιοι επακριβώς που εστιαζόμαστε».

Περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου από τους Υπουργούς Γεωργίας και Μεταφορών

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καούνας είπε πως «αρκετά θέματα επιλύθηκαν σήμερα, ενώ για τα υπόλοιπα αναμένουμε να έχουμε απαντήσεις τις επόμενες μέρες».