Ασταμάτητες οι «αφίξεις» μεταναστών – Ακόμη ένα πλοιάριο με 27 Σύρους

Εισήλθαν παράνομα μέσω Κάβο Γκρέκο - Από τα 27 άτομα, οι 23 είναι άνδρες - Χειροπέδες σε 23χρονο

FCDA62DC 5A66 43FC ABCB 31FE287CAAB7 exclusive, Άφιξη μεταναστών, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του απαγορευμένου μετανάστη, η Αστυνομία προχώρησε χθες το απόγευμα στη σύλληψη ενός προσώπου.

Η σύλληψη του πιο πάνω προσώπου, άντρα ηλικίας 23 ετών, έγινε μετά από την άφιξη στις ακτές της Κύπρου, βάρκας στην οποία επέβαιναν 27 συνολικά παράτυποι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, άγνωστη βάρκα να πλέει, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Η βάρκα μήκους επτά περίπου μέτρων, ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σε απόσταση επτά ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κύπρου και διαπιστώθηκε, ότι σε αυτήν επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες (23 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 παιδιά).

Οι παράτυποι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε Αστυνομική Άκατο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 23χρονου, ως ο πλοηγός της βάρκας.

Οι υπόλοιποι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας (Πουρνάρα).

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Εικόνα Αρχείου