Αυγόρου: Τρεις θεατρικές παραστάσεις από τη Θεατρική Ομάδα Δημιουργείν

Πρώτη παράσταση την Παρασκευή με την "Μάνα του κόσμου εν η γη"

B07E455A 5FD5 4E34 BC33 1A579F5474C4

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από το κτίσιμο της οικίας του Εθνογραφικού Μουσείου Αυγόρου αλλά και τα 10 χρόνια δράσης της Θεατρικής Ομάδας Δημιουργείν, η ομάδα σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου θα προβούν σε εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων.

* Πρώτη δράση:
7 Ιουλίου: Θεατρικό δρώμενο “Μάνα του κόσμου εν η γη”.
Μια πολυσύνθετη εκδήλωση βασισμένη στον κύκλο ζωής του ανθρώπου και στον καλλιεργητικό κύκλο των σιτηρών. Μέσα από διάφορους στίχους λαϊκών ποιητών, παραδοσιακή μουσική και δραματοποιημένες σκηνές, θα δούμε για λίγο την καθημερινότητα των ανθρώπων της δεκαετίας του 20′.

Συμμετέχουν:
– Μουσικοί: Ανδρέας Σιαντάνης, Κυριάκος Χατζηανδρέου,
Θεοφάνης Θεοφάνους, Χρίστος Ισιδώρου.
– Ψαλμοί-Φωνές: Γρηγορία Νικόλα, Παναγιώτης Κουμάσης,
Λευτέρης Γιωργίτσης, Ματθαίος Νικόλα.
– Χορευτές: Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
– Θεατρικό δρώμενο-καλλιτεχνική επιμέλεια: Θεατρική Ομάδα
Δημιουργείν

Σκηνοθεσία: Αντρέας Χρίστου

Ώρα: 20:00
Είσοδος: 5€

* Δεύτερη δράση:

8 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση “Ο Σπανός τζαι οι σαράντα Δρατζοι”.
Πρόκειται για το γνωστό κυπριακό παραμύθι μέσα από τα μάτια του εμψυχωτή του παιδικού/εφηβικού τμήματος της ομάδας, Δημήτρη Αντωνίου. Μια ιστορία των παλαιότερων χρόνων, που μας φέρνει αντιμέτωπους με τους “δράκους ” του σήμερα.

Ωρα : 20:00
Είσοδος: 5€

*Τρίτη δράση:

9 Ιουλίου: Η μέρα είναι αφιερωμένη στην μουσική.
Ξεκινάμε με πατινάδα από το Α’ Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου. Μουσικοί, χορευτές και όσοι άλλοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στην μουσική περιδιάβαση-πατινάδα στους δρόμους του χωριού. Πρώτη στάση θα γίνει στην οικία Τσιμπουρή με θεματική ενότητα τα νησιά. Θα παρουσιαστούν χοροί από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών.
Συνεχίζουμε με δεύτερη στάση την παλιά εκκλησία του Αη Γιώρκη στην πλατεία του χωριού με θεματική ενότητα την Κύπρο, όπου η κοινοτική χορωδία θα αναλάβει ένα πρόγραμμα 15 λεπτών και θα προσφέρει κυπριακά κεράσματα.
Η μουσική περιδιάβαση θα καταλήξει στο Εθνογραφικό Μουσείο η ώρα 19:30, όπου εκεί θα παρουσιαστούν διάφορα παραδοσιακά σχήματα με μουσικές από τον ευρύτερο ελληνικό και κυπριακό χώρο.
Θα ακολουθήσει γλέντι με το σχήμα ΣΑΝΤΟΥΤΟ.

Μουσικοί: Βερόνικα Αλωνεύτου, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Χαράλαμπος Παντελή, Γιώργος Λάμπρου, Μιχάλης Κυπριανού, Παντελής Γκάσας, Γιώργος Πασμάς, Γιάννης Λαουτάρης, Χρίστος Ισίδωρου, Γρηγορία Νικόλα, Μαρία Κυπριανού, Ανδρέας Σιαντάνης, Κυριάκος Χατζηανδρέου, Θεοφάνης Θεοφάνους

*στο γλέντι θα υπάρχει ποτό και τσιμπήματα
Είσοδος: 5€
Ώρα : 19:30

***τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια των αφισών ανέλαβαν: η Μάρω Κακουρή και ο Νικόλας Ροτσίδης.