ΑΥΓΟΡΟΥ: Ξεκινά το Πράσινο Σημείο – 810 χιλ. ευρώ η αξία του έργου

Προσφορές για κατασκευή Πράσινου Σημείου στο Αυγόρου προκήρυξε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων

Screenshot 2 20 exclusive, Περιβάλλον, Πράσινο Σημείο

Το πρώτο Πράσινο Σημείο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ξεκινά στην κοινότητα Αυγόρου.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, προκήρυξε στις 22 Απριλίου 2024 τον διαγωνισμό για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου στην κοινότητα Αυγόρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου ενώ η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι οκτακόσιες δέκα χιλιάδες (€810.000,00) ευρώ. Οι προσφοροδότες έχουν προθεσμία μέχρι τις 28 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00 για υποβολή προσφορών. Η Εκτιμώμενη ημερομηνία γνωστοποίησης αποτελεσμάτων του διαγωνισμού είναι 3 μήνες από την ημερομηνία υποβολής των Προσφορών

Το Πράσινο Σημείο στο Αυγόρου θα υποδέχεται διάφορα απόβλητα οικιακής προέλευσης, όπως υλικά καθαρισμού, χρώματα, θερμόμετρα, φάρμακα, λαμπτήρες, μπαταρίες, πλαστικά δοχεία, μεταλλικά αντικείμενα, παιγνίδια, έπιπλα, στρώματα, χάρτινες συσκευασίες, κλαδέματα, χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, υφάσματα, χαλιά, υλικά DIY, ξύλο, αδρανή υλικά, απόβλητα ηλεκτρικού εξοπλισμού και μηχανέλαια.

Το πράσινο σημείο στην κοινότητα θα εξυπηρετεί επίσης το Λιοπέτρι, το Δασάκι Άχνας, την Αχερίτου-Βρυσούλλες, το Ξυλοφάγου και κατά το ήμισυ τη Σωτήρα, την Ξυλοτύμπου, την Ορμήδεια και την Ορόκλινη.

Το Πράσινο Σημείο στην κοινότητα Αυγόρου είναι το πρώτο από τα τρία της επαρχίας Αμμοχώστου ενώ άλλα Πράσινα Σημεία θα ακολουθήσουν και στους Δήμους Σωτήρας και Δερύνειας.