Φωτιές σε παράνομους σκουπιδότοπους ταλαιπωρούν Αγία Νάπα και Αυγόρου

σκουπιδότοπος Νέα Αμμοχώστου, Πυρκαγιές, Σκουπιδότοποι

Την εγγραφή του θέματος διαχωρισμού των οντοτήτων που έχουν ως αρμοδιότητα τη διαχείριση αποβλήτων στην περιοχή της Αμμοχώστου ανέλαβαν οι βουλευτές Σκεύη Κουκουμά, ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, Γιώργος Κάρουλας, ΔΗΣΥ, και Μιχάλης Γιωργάλλας, Κίνημα Αλληλεγγύη.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος διαφάνηκε ότι ενώ οι δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας προχωρούν στη δημιουργία Πράσινων Σημείων, εντούτοις αυτά ενδεχομένως να μην εγκριθούν από τις κρατικές υπηρεσίες.

Βγήκαν στους δρόμους μεσάνυχτα οι κάτοικοι της Αγίας Νάπας σε περιοχή που συνορεύει με το Παραλίμνι βγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη τα μεσάνυχτα λόγω των καπνών και οσμών που κατέκλυσαν την περιοχή. Δίπλα από τις οικίες τους τεμάχιο μετατράπηκε σε παράνομο σκυβαλότοπο, όπου όχι μόνο πετιούνται, αλλά και καίγονται διάφορα απορρίμματα.

Εκπρόσωποι των κατοίκων που παρέστησαν στη συνεδρία ανέφεραν ότι το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι θέλουν να ζήσουν φυσιολογικά χωρίς αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να αναγκάζονται να είναι κλεισμένοι στο σπίτι γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν. «Η δουλειά μας δεν είναι να πούμε τον τρόπο» που επιλύεται το πρόβλημα, συμπλήρωσαν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας Αμμοχώστου, οι οσμές δεν ήταν υποφερτές. Ανέφερε ότι συνηγορεί σε όσα ανέφεραν οι κάτοικοι και ότι τα τελευταία χρόνια καταβλήθηκε τιτάνια προσπάθεια μείωσης του φαινομένου.

Ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας σημείωσε ότι η περιοχή που απασχολεί ιδιαίτερα και έντονα είναι στο Αυγόρου.

Πηγή: Διάλογος/Άννα Μισιαούλη