Ο Χρίστος Τελεβάντος από το Αυγόρου σε Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό στη Ρουμανία

O πολυβραβευμένος Κύπριος καλλιτέχνης Χρίστος Τελεβάντος πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 19ο Ετήσιο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Tραγουδιού “George Grigoriu” στη Ρουμανία

Christos Televandos 2 1 exclusive, Χρίστος Τελεβάντος

O πολυβραβευμένος Κύπριος καλλιτέχνης Χρίστος Τελεβάντος πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 19ο Ετήσιο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Tραγουδιού “George Grigoriu” στην πόλη Βραΐλα της Ρουμανίας κατά το χρονικό διάστημα 22-26 Μαΐου 2024. Το φεστιβάλ αυτό φέρει το όνομα του George Grigoriu, ενός σημαντικού Ρουμάνου Συνθέτη.

Η συμμετοχή του Χρίστου πραγματοποιείται κατόπιν τελικής επιλογής από διεθνή κριτική επιτροπή. Στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης, κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών θα πραγματοποιηθούν οι πρόβες με τη ζωντανή ορχήστρα. Αποκορύφωμα του διαγωνισμού είναι οι δύο τελικές παρουσιάσεις των τραγουδιών στις 25 και 26 Μαΐου 2024 με είκοσι τέσσερις (24) συνολικά φιναλίστ, δώδεκα (12) καλλιτέχνες από τη Ρουμανία και δώδεκα (12) καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης. Οι διαγωνιζόμενοι θα ερμηνεύσουν ένα τραγούδι στη γλώσσα της χώρας τους καθώς και ένα τραγούδι στη ρουμανική γλώσσα, με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

viber image 2023 07 26 08 55 14 096 exclusive, Χρίστος Τελεβάντος

Ο Χρίστος Τελεβάντος θα ερμηνεύσει το ελληνικό τραγούδι «Θα σε πάρω να φύγουμε» και το ρουμανικό τραγούδι “Maria”. Mε βάση την επίσημη πληροφόρηση της διοργάνωσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει καλλιτέχνης από την Κύπρο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που πρωτοξεκίνησε το 2005. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!

viber image 2023 11 14 12 08 42 568 exclusive, Χρίστος Τελεβάντος

Λίγα λόγια για τον Χρίστο Τελεβάντο

Ο Χρίστος Τελεβάντος έχει ήδη εκπροσωπήσει την Κύπρο σε διάφορους διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς λόγου χάρη στο Λονδίνο, Βελιγράδι, Βίτεμπσκ, Κωνσταντινούπολη και λοιπούς προορισμούς, έχοντας κερδίσει πολλά πρώτα βραβεία και Grand Prix.

Christos Televandos on stage exclusive, Χρίστος Τελεβάντος

Έχει κάνει πανεπιστημιακές μουσικές σπουδές με κατεύθυνση την Τζαζ και το Μιούζικαλ. Ταυτόχρονα, ασχολείται και με ένα ευρύτερο φάσμα ειδών μουσικής όπως η ποπ και το κλασικό τραγούδι. H καλλιτεχνική του δραστηριότητα διευρύνεται και στο θέατρο αφού έχει υποδυθεί πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές μιούζικαλ όπως «Η Μελωδία της Ευτυχίας», “Mamma Mia” κ.α. Ακόμη, υπήρξε μαθητής του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Θεοφάνους συμμετέχοντας ενεργά και σε μία σειρά από Masterclasses. Επιπλέον, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας και εργάζεται ως Λειτουργός Χημικού Εργαστηρίου.

Famagusta.News