ΑΥΓΟΡΟΥ: Παγκύπρια πρωτοτυπία με νέα ονόματα οδών (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο Νίκος Λυγερός, ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο σε τελετή ονοματοδοσίας νέων οδών στην Κοινότητα Αυγόρου

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 46 1 exclusive

Τελετή ονοματοδοσίας δρόμων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αυγόρου.

Η σεμνή τελετή αποκαλυπτηρίων των νέων οδών πραγματοποιήθηκε από τον Κοινοτάρχη, Παναγιώτη Μιχαηλά και τον Ελλαδίτη Νίκο Λυγερό, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 50 εξυπνότερους ανθρώπους του πλανήτη και τίμησε με την παρουσία του, την σεμνή αυτή τελετή.

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 41 exclusive

Δείτε το βίντεο: 

Πρόκειται για τις οδούς «Ραφαέλ Λέμκιν», (Απένταντι από το Poplife), «Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή» (Απέναντι από το Β’ Δημοτικό σχολείο) και «Άλμπερτ Αϊνστάιν» (Απέναντι από το Β’ Δημοτικό σχολείο).

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 42 1 exclusive Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 40 1 exclusive Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 38 1 exclusive

Η ονοματοδοσία έγινε με πρωτοβουλία της Κοινότητας Αυγόρου και η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την άφιξη του Νίκου Λυγερού στην Κύπρο μετά από δύο χρόνια.

Κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων ο Νίκος Λυγερός μίλησε για τους επιστήμονες οι οποίοι έδωσαν τα ονόματα τους στις οδούς, καθώς και για την ικανοποίησή του, που οι τρείς αυτοί επιστήμονες γίνονται με αυτό τον τρόπο γνωστοί στους κάτοικους και πιθανόν μελλοντικά πρότυπα.

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 39 1 exclusive

Πρόκειται για μια παγκύπρια πρωτιά, όπως δήλωσε ο Κοινοτάρχης Παναγιώτης Μιχαηλάς, αφού πρόκειται για ονόματα που δίνονται πρώτη φορά σε οδούς στην Κύπρο και η Κοινότητα Αυγόρου, είναι περήφανη για την πρωτοτυπία που φιλοξενεί η Κοινότητα.

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 43 1 exclusive

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 45 1 exclusive

Ποιοι είναι οι τρεις επιστήμονες

Μέσω της συγκεκριμένης ονοματοθεσίας «Oδός Ραφαέλ Λέμκιν», αποδίδεται φόρος τιμής στον Ραφαέλ Λέμκιν, ο οποίος ήταν ο δημιουργός της λέξης “Γενοκτονία”. Με το μεγαλείο της Ανθρωπιάς του, μας χάρισε ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία των λαών από κάθε μορφής βαρβαρότητα και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του για να συνθέσει μια ειδική ορολογία και ένα νομικό κείμενο που να αποτρέπει και να τιμωρεί την τέλεση τέτοιων πράξεων.

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή ήταν Έλληνας μαθηματικός που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Καραθεοδωρής ήταν γνωστός εκτός Ελλάδας ως Konstantin Carathéodory και συχνά αναφέρεται και ως Καραθεοδωρής. Το επιστημονικό του έργο επεκτείνεται σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Αρχαιολογίας.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν Γερμανός φυσικός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στον κόσμο της φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και ένας απ’ τους μεγαλύτερους όλων των εποχών.

Ποιος είναι ο Νίκος Λυγερός

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Στρατηγικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία. Σύμφωνα με την κλίμακα Standford-Binet είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189) και ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Μαθηματικά, συγγραφή, ποίηση, ζωγραφική είναι μερικές μόνο μερικές ασχολίες της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του. Η Στρατηγική και η Γεωπολιτική είναι οι τομείς στούς οποίους εξειδικεύεται. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αστυνομική Ακαδημία και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Έλληνας επιστήμονας γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο και λίγα χρόνια αργότερα η οικογένεια του μετακόμισε στη Γαλλία.

Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της Άλγεβρας, της Θεωρίας Αριθμών και της Συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης του Ramanujan, μέσω υπολογιστών.

Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστική πιθανότητα μια στο εκατομμύριο.

Είναι μέλος της Mensa, η οποία έχει 115.000 μέλη ανά τον κόσμο, της Parssociety, στις οποίες συμμετέχουν άτομα μόνο με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα υπάρχουν πάνω από 14.590 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε διάφορα θέματα από Φιλοσοφία μέχρι Ζωγραφική και Κινηματογράφο.

Είναι ένας εκ των τριών καθηγητών που συνέταξαν την συμβουλευτική έκθεση για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας που τέθηκε στη διάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

FamagustaNews με πληροφορίες από Wikipedia και ellines.com