Τεχνική Αυγόρου: Παγκύπριο βραβείο για ντοκιμαντέρ με γυναίκες τσιαττιστίνες Κοκκινοχωριών

Σπουδαία διάκριση για την Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική και Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμμοχώστου/Αυγόρου - Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, που διοργανώνει η AEI Cyprus Film Festival

photo 12 exclusive, Σχολεία, Τεχνική Αυγόρου

Φέτος για πρώτη φορά η Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική και Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμμοχώστου/Αυγόρου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, που διοργανώνει η AEI Cyprus Film Festival.

316544327 567596518703921 6914960279852699579 n 1 exclusive, Σχολεία, Τεχνική Αυγόρου

Τα χρηματικά βραβεία του διαγωνιστικού μέρους χορηγούν η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO.

Οι μαθητές της Σχολής κατέκτησαν το 3ο Βραβείο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου με την ταινία τους «Γυναίκες Τσιαττιστίνες στα Κοκκινοχώρια».

IMG 6276 exclusive, Σχολεία, Τεχνική Αυγόρου

Μέσα από σειρά συνεντεύξεων και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια ιστορική αναδρομή του γυναικείου τσιαττίσματος μέσα από τρεις γενιές γυναικών, ως αναπόσπαστου μέρους της κυπριακής λαϊκής ποίησης. Παράλληλα, σκιαγραφώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες τσιαττιστίνες σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, παροτρύνει τη μαζικότερη συμμετοχή των γυναικών σε δημόσιους διαγωνισμούς τσιαττίσματος.

IMG 6182 exclusive, Σχολεία, Τεχνική Αυγόρου

Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα των μαθητών, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Σχολή συμμετέχει στον διαγωνισμό αυτό, επιτυγχάνοντας να διακριθεί ανάμεσα σε 14 συμμετοχές από Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια στην Κύπρο. Τον συντονισμό και την καθοδήγηση της ομάδας των μαθητών ανέλαβαν οι φιλόλογοι Ιόλη Ορφανίδη και Φλωρεντία Σταύρου.

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 20χρονων της σχολής, θα διοργανωθεί προβολή του ντοκιμαντέρ παρουσία των συντελεστών. Σύντομα το ντοκιμαντέρ θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Famagusta.News