Αγία Νάπα: Νέοι από διάφορες χώρες συμμετείχαν στην 6η Διεθνή Μουσική Ολυμπιάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μαθητές και μαθήτριες, από διάφορες χώρες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε θέματα μουσικής

olimpiada2 1 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Αγία Νάπα η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα στην οποία συμμετείχαν μουσικά ταλαντούχοι νέοι από διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών της Τσεχίας, Κροατίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Ελλάδας και Κύπρου. Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας, στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας και του Δημάρχου Αγίας Νάπας.

olimpiada1 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα

Η Πρόεδρος της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Γεωργία Νεοφύτου, δήλωσε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση για την Κύπρο και το Υπουργείου Παιδείας είναι υψίστης σημασίας τόσο εκπαιδευτικά όσο και πολιτιστικά.

olimpiada2 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα

Μαθητές και μαθήτριες, από διάφορες χώρες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε θέματα μουσικής αλλά και να προβάλουν το ταλέντο τους. Παράλληλα, στόχος είπε είναι η προβολή του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού.

olimpiada3 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα

Πρόεδρος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο μουσικοσυνθέτης, ακαδημαϊκός και διευθυντής διεθνών καλλιτεχνικών γεγονότων, δρ. Μάριος Ιωάννου Ηλία, ο οποίος ανέφερε ότι η Μουσική Ολυμπιάδα αν και είναι μια διαγωνιστική διοργάνωση, κύριο στόχο έχει την εκπαιδευτική ενθάρρυνση των μουσικά ταλαντούχων νέων και την εγκαθίδρυση δεσμών συνεργασίας και φιλίας μεταξύ τους.

olimpiada4 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα

Επισήμανε πως μέσω της Ολυμπιάδας ενισχύεται η θέση της μουσικής εκπαίδευσης ως δημιουργό μάθημα στα εθνικά προγράμματα μαθησιακών στόχων ενώ δίδεται η ευκαιρία στους ταλαντούχους νέους για καλλιτεχνική αυτοεκφρασία σε διεθνές επίπεδο.

olimpiada5 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδαolimpiada6 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα