ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Στην Κύπρο Βρετανός βουλευτής για ατιμώρητο φόνο Άγγλου

T8NA7GRU208MH4R8Q7RZ Νέα Αμμοχώστου

Στην Κύπρο για να αναζητήσει απαντήσεις για την ατιμώρητη δολοφονία του 22χρονου George Low στην Αγία Νάπα έρχεται ο Βρετανός βουλευτής Gareth Johnson. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου, ο βουλευτής σε δηλώσεις του αναφέρει ότι έρχεται προκειμένου να ψάξει τα στοιχεία τα οποία θα επανεκκινήσουν τις έρευνες για το «φοβερό» έγκλημα.

Οι έρευνες σημειώνει σε δήλωσή του φαίνεται πως σταμάτησαν. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος νεαρός έχασε την ζωή του σε νυκτερινό κέντρο της Αγίας Νάπας όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από δυο άλλα πρόσωπα. Ο 22χρονος ήταν μαζί με φίλο του ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Τότε είχαν συλληφθεί από τις κατοχικές αρχές δυο ύποπτοι οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παραβίαση στρατιωτικής ζώνης και τους επιβλήθηκε τρίμηνη ποινή φυλάκισης. Οι κατοχικές αρχές δεν είχαν κάνει αποδεκτό το αίτημα των Κυπριακών Αρχών για έκδοση των δυο υπόπτων.

«Αυτό το έγκλημα είχε καταστροφικές συνέπειες στις ζωές των οικογενειών και των φίλων των δυο νεαρών και το γεγονός ότι οι βασικοί ύποπτοι είναι ελεύθεροι τους βαραίνει ακόμη περαιτέρω. Οι δυο ύποπτοι διέφυγαν στα κατεχόμενα μετά το φονικό και συνελήφθησαν εκεί για άσχετα αδικήματα», επισημαίνει ο Βρετανός βουλευτής Johnson.

Ο κ. Johnson πρόσθεσε ότι έχει τακτικές επαφές τόσο με το ΥΠΕΞ όσο και με τις οικογένειες των δυο και σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι το φονικό σημειώθηκε πριν από 2 χρόνια, εντούτοις έχει καταγραφεί πολύ μικρή πρόοδος. «Ως βουλευτής δεν είμαι διατεθημένος να επιστρέψω χωρίς να έχω κάνει οτιδήποτε. Πάω στην Κύπρο για να κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα έχω συναντήσεις με ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας αλλά και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές προκειμένου να δω σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση», τόνισε.

Πηγή: SigmaLive