ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: 9 καταγγελίες για παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες

Εικόνα Αρχείου

Σε 18 καταγγελίες προχώρησε το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών για παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες μεταξύ 13 και 17 Μαΐου.

Σε συντονισμένες περιπολίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή Λάρνακας – Αμμοχώστου, έγιναν 9 καταγγελίες που αφορούσαν αλιεία σε κλειστή περιοχή προστασίας της αλιείας και συγκεκριμένα στη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, κατά τη διάρκεια περιπολίας στην Επαρχία Πάφου, την Τετάρτη 13 Μαΐου, έγιναν 3 καταγγελίες που αφορούσαν αλιεία σε κλειστή περιοχή για την αλιεία και συγκεκριμένα στις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια.

Την Παρασκευή, 15 Μαΐου, αναφέρεται, καταγγέλθηκε άτομο εντός της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής, στο Δασούδι Λεμεσού να αλιεύει μετά τη δύση του ήλιου με ψαροντούφεκο, χωρίς άδεια με τη χρήση φωτεινών πηγών.

“Το εν λόγω άτομο προέβηκε επίσης σε νόθευση, συγκάλυψη, καταστροφή ή αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο της έρευνας”, προστίθεται.

Σε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού, διενεργήθηκαν 17 έλεγχοι και έγιναν 2 καταγγελίες, 1 για αλιεία με σκάφος σε απαγορευμένη περίοδο και 1 για αλιεία με ψαροντούφεκο χωρίς άδεια.

Το Σαββατοκύριακο, προστίθεται, διενεργήθηκε επίσης περιπολία στους υδατοφράκτες Λεμεσού όπου έγιναν 28 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 3 άτομα για αλιεία χωρίς άδεια.

“Όλα τα αλιευτικά εργαλεία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια και πέραν της περίπτωσης στο Δασούδι Λεμεσού η οποία θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα στους παρανομούντες, στο πλαίσιο παραβίασης του περί Αλιείας Νόμου και Κανονισμών”, καταλήγει η ανακοίνωση.