ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αναστάλθηκε ποινική δίωξη σε ισοβίτη – μάρτυρα στην υπόθεση του τετραπλού φονικού

Αναστολή ποινικής δίωξης σε ισοβίτη εγκρίθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα.

dc98bf2348108f5ea2c882cf2dcc441e exclusive, τετραπλό φονικό

Αναστολή ποινικής δίωξης σε ισοβίτη εγκρίθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η ποινική δίωξη αφορά μάρτυρα ο οποίος ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας. Ο εν λόγω είχε καταδικαστεί δια βίου για υπόθεση που αφορούσε συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, φόνου εκ προμελέτης κ.α και είχε παραδεχθεί ενοχή  σε 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν μεταξύ άλλων τον φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και Yani Vogli.

Στον εν λόγω ισοβίτη λοιπόν εγκρίθηκε με βάση το άρθρο 53 παράγραφος 4 του Συντάγματος αναστολή δίωξης.

Το εν λόγω άρθρο αναφέρει,

«4. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας μειώνουσιν, αναστέλλουσιν ή μετατρέπουσιν οιανδήποτε ποινήν επιβληθείσαν υπό οιουδήποτε δικαστηρίου εν τη Δημοκρατία κατόπιν συμφώνου γνώμης του γενικού εισαγγελέως της Δημοκρατίας και του βοηθού γενικού εισαγγελέως της Δημοκρατίας».

Αυτή είναι η πρώτη φορά στα κυπριακά δικαστικά χρονικά που γίνεται κάτι τέτοιο. Σχολιάζοντας το πρωτοφανές γεγονός στο SigmaLive ο νομικός, Γιάννης Πολυχρόνης είπε πως είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο αφορά ισοβίτη. «Το παράδοξο είναι ότι αυτό το αντάλλαγμα δόθηκε μετά που τελεσιδήκησε η έφεση των συγκατηγορούμενών του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρχει δικαστική κρίση επί των κινήτρων του μάρτυρα και του προφανούς ανταλλάγματος που έλαβε για να καταθέσει», είπε ο νομικός στο SigmaLive.

Πηγή: sigmalive