ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – Ανδρέας Γεωργίου: “Έγκυος οκτώ μηνών αναπνέει δηλητήριο”

Στιγμιότυπο 2019 06 25 07.47.10 exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Την τραγική κατάσταση από το φαινόμενο παράνομης καύσης σκουπιδιών που επικρατεί στην Αγία Νάπα ανέδειξε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης από την Αγία Νάπα, Ανδρέας Γεωργίου.

Στην ανάρτησή του ο Ανδρέας Γεωργίου επεσήμανε και τις προσπάθειες που έγιναν από τον ίδιο τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας για το θέμα σχετικά και με το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου από κατοίκους της περιοχής.

IMG 1446 exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Χαρακτηριστικά έγραψε στη σελίδα του καθώς και σε ποστ στο instagram παραπέμποντας σε πρόσφατη ανάρτηση του Famagusta.News:

“Χθες βράδυ βίωσα ένα φαινόμενο που με τρόμαξε. Έμεινα στην Αγία Νάπα στην περιοχή Κόκκινες. Είναι προάστιο της Αγίας Νάπας που ζουν οι περισσότεροι πολίτες του Δήμου μας. Οικογένειες με παιδιά. Ξύπνησα ξαφνικά μέσα στην νύχτα γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ήταν τόσο αποπνικτικό που έφτανε στα όρια του εμετού. Είχε καπνό με γεύση έντονη που κυριολεκτικά περνούσε μέσα από το στόμα και καθόταν στους πνεύμονες. Είχε γευση καμένου πλαστικού. Η αίσθηση ήταν ότι με δηλητηριάσανε. Σήμερα λοιπόν ενημερώθηκα ότι αυτό το πρόβλημα το φωνάζουν οι κάτοικοι καιρό τώρα αλλά δεν τους ακούει κανείς.

Διαβάστε επίσης:
Αγία Νάπα: Στήριξη στις διαμαρτυρίες για σκουπίδια από Οικολόγους
Μέτρα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών από τον Δ. Παραλιμνίου
Καρούσος: Επικήρυξε με €5.000 όσους καίνε παράνομα σκουπίδια
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κυκλοφοριακό χάος – Δημότες απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο (εικόνες/βίντεο)

Καίνε παράνομα, μέσα στην νύχτα, σκουπίδια σε κατοικημένες περιοχές. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, βρέφη, έγκυες, ηλικιωμένοι. Κινδυνεύουν ζωές. Αυτοί οι άνθρωποι δηλητηριάζονται καθημερινά.

Από όσο γνωριζω έγιναν και από το Δήμο προσπάθειες. Προ ημερών, παρέστη ο Δήμαρχος μας, κύριος Γιαννης Καρουσος, στην Βουλή για να κοινοποιήσει το πρόβλημα αλλά προφανώς δεν εγινε τίποτα καθώς εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους κατοίκους κάθε βράδυ. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να υπάρξει αποτέλεσμα; Να καεί ολόκληρη η περιοχή και να χαθούν μαζικά ζωές για να ασχοληθούν; Γιατί υπάρχει και ο κινδυνος πυρκαγιας. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;”

IMG 1445 exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Famagusta.News